Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Επίσκεψη της Μαρίας Γιαννακάκη στο Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών

Δημοσιεύθηκε

στις


Η βουλευτής Β΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Γενική Εισηγήτρια του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, Μαρία Γιαννακάκη, επισκέφθηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου  Δραπετσώνας – Κερατσινίου , με την ιδιότητα της εκπροσώπου της Ελλάδας στο Δίκτυο Ευρωπαίων Βουλευτών κατά της Βίας στις Γυναίκες και της Ενδοοικογενειακής Βίας.

Οι εργαζόμενες στο κέντρο ενημέρωσαν τη βουλευτή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση του έργου τους και την πορεία του προγράμματος, καθώς και για τις δράσεις τις οποίες σχεδιάζουν και στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, γι΄ αυτό το τεράστιο πρόβλημα, που δε γνωρίζει μορφωτικά, κοινωνικά και οικονομικά στρώματα.

Η κα Γιαννακάκη έκανε λόγο για την έρευνα  με αποτελέσματα – κόλαφος που είχαν δημοσιοποιηθεί από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στο τέλος του 2013, τα οποία καταδεικνύουν  ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων βίας κατά των γυναικών στην περίοδο της κρίσης στη χώρα μας, της τάξης του 47%. Με την ίδια έρευνα ήρθε επίσης στην επιφάνεια, πως 1 στις 3 γυναίκες στην Ελλάδα έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού.

Καθίσταται με βάση τα παραπάνω σαφές, πως παρά την όποια προσπάθεια στήριξης και επέκτασης των υφιστάμενων δομών πρόληψης και αντιμετώπισης, η συνολική αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου δεν μπορεί να συντελεστεί εν απουσία του κατάλληλου νομικού πλαισίου.

Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελεί το πρώτο νομικά δεσμευτικό κείμενο που ορίζει τις μορφές που λαμβάνει η βία κατά των γυναικών και εισάγει ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο για την πρόληψη και αντιμετώπισή της, καθώς και θέτει τέλος στην ατιμωρησία των θυτών και την έλλειψη προστασίας των θυμάτων. Η εν λόγω σύμβαση συγκέντρωσε τον  απαραίτητο αριθμό υπογραφών από τα κράτη – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και τίθεται επίσημα σε ισχύ την 1η Αυγούστου τρέχοντος.

“Η Ελλάδα δεν έχει προβεί στην επικύρωση της εν λόγω Σύμβασης στο Κοινοβούλιο, και οι απαραίτητες εξηγήσεις περί αυτού δε μας έχουν δοθεί, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας” όπως σημείωσε η κα Γιαννακάκη.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ