Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Ελλάδα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει την Τρίτη τη Βουλή για την εισβολή στην Ουκρανία

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει αύριο τη Βουλή για τις εξελίξεις στην Ουκρανία καθώς για την παροχή της βοήθειας που εστάλη από την Ελλάδα.

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η αυριανή (1/3), έκτακτη συνεδρίαση στη Βουλή, την οποία ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον πρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου, Κωνσταντίνο Τασούλα, αμέσως μετά την επιστροφή του από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα για τις εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας ενώ αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς και στη στάση που κρατάει η χώρα μας στο φλέγον ζήτημα.

Επιπλέον, αναμένεται να εξηγήσει πώς η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, συνδράμει με υλικό τους Ουκρανούς και να αναλύσει την κυβερνητική θέση σε αυτή την τεράστια διένεξη.

Ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή (25/2) με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε τονίζει ότι ελπίζει και εύχεται να υπάρξει «απόλυτη εθνική ομοψυχία» στη Βουλή, διότι «δεν είναι πραγματικά ώρα, σε μια τόσο κρίσιμη, παγκόσμια γεωπολιτική συγκυρία, να αφήσουμε τα όποια μικροπολιτικά συμφέροντα ή επιδιώξεις να κυριαρχήσουν στον δημόσιο διάλογο».

Όπως υπογράμμισε, θα ζητήσει από όλους τους Έλληνες και από όλα τα πολιτικά κόμματα «ενότητα, ψυχραιμία, σύνεση, αλλά και αυτοπεποίθηση».

Η κυβέρνηση αναμένεται να δεχθεί κριτική για το ζήτημα της αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία καθώς από την αντιπολίτευση υποστηρίζουν ότι έπρεπε να υπάρξει συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ πριν ληφθεί τέτοια απόφαση. Η απάντηση που δίνουν από την κυβέρνηση είναι ότι πράσινο φως από το ΚΥΣΕΑ απαιτείται μόνο όταν υπάρξει αποστολή στρατευμάτων και όχι μόνο υλικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ