Ελάτε στην παρέα μας

Βουλή

Βουλή των Ελλήνων: Δωρεά πυροσβεστικού στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων Β.Εύβοιας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, παρέδωσε στο Σωματείο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων της Βόρειας Εύβοιας ένα υπερσύγχρονο, τετρακίνητο πυροσβεστικό όχημα, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο για κατάσβεση πυρκαγιών όσο και για απάντληση υδάτων, με δυνατότητα πρόσβασης σε δύσβατες περιοχές, εκεί που δεν μπορούν να μεταβούν τα συμβατικά οχήματα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, στην εκδήλωση παράδοσης του οχήματος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα «συστράτευσης όλων των δυνάμεων για την προστασία του περιβάλλοντος» εξαίροντας την προσφορά και το έργο των εθελοντών δασοπυροσβεστών διασωστών, οι οποίοι «άφησαν κατά μέρος όλα τα αρνητικά αισθήματα» που τους προκάλεσαν οι πύρινες καταστροφές κι «αποφάσισαν να αντιδράσουν, να δουν επιθετικά την απειλή η οποία πολιορκεί τις ζωές μας».

Όπως τόνισε ο κ. Τασούλας, «όταν όλοι ενστερνιστούν τον εθελοντισμό, την προσφορά, την αγάπη προς τη φύση, τότε η μάχη θα είναι άνιση για τις καταστροφές και όχι για τον άνθρωπο. Τότε θα αντιστρέψουμε τα πράγματα και θα είμαστε εμείς κυρίαρχοι, όταν συμφιλιωθούμε με τη φύση».

Στην τελετή δωρεάς του πυροσβεστικού οχήματος παρέστη ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος τόνισε ότι «στην Ελλάδα υπάρχει ένα σημαντικό εθελοντικό πνεύμα που πρέπει να το αξιοποιήσουμε, πρέπει να το συστηματοποιήσουμε. Και η σημερινή πράξη της Βουλής των Ελλήνων συστηματοποιεί την εθελοντική πρωτοβουλία, δίνει στους εθελοντές το εργαλείο για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους και να είναι μαζί με την Πυροσβεστική στη δύσκολη μάχη, έτσι ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται».

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στη χθεσινή τραγική πτώση του ελικοπτέρου που πάλευε για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σάμο, τονίζοντας πως «είναι μια δύσκολη μέρα σήμερα για όλους μας εξαιτίας του χθεσινού δυστυχήματος, γιατί χάθηκαν δύο μαχητές στο πεδίο της μάχης, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες». Όπως επεσήμανε, «οι εθελοντές μας, οι πυροσβέστες μας, όλοι αυτοί που δίνουν την καθημερινή τιτάνια μάχη, χρειάζονται τη δική μας αναγνώριση και όχι μόνο στα λόγια. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τους τη δώσουμε στην πράξη, όπως είναι η σημερινή κίνηση της Βουλής, αλλά και στην καθημερινή τους δράση. Το οφείλουμε έτσι ώστε να μην έχουμε απώλεια ανθρώπινων ζωών».

Ο κ. Στυλιανίδης προανήγγειλε επίσης τη δημιουργία ελικοδρομίου στη Στενή Ευβοίας, όπου θα σταθμεύει μόνιμα ένα ελικόπτερο για την άμεση ανταπόκριση σε περίπτωση κινδύνων.

Παραλαμβάνοντας τα κλειδιά του οχήματος, ο Γραμματέας του Σωματείου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ελυμνίων, κ. Αλέξανδρος Εμμανουήλ, αναφέρθηκε στον εθελοντισμό ως «βασικό στοιχείο πολιτικής συμμετοχής στον σύγχρονο δυτικό κόσμο», υπογραμμίζοντας πως αποτελεί  «βασική προϋπόθεση προάσπισης των αξιών της δημοκρατίας» και εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η δωρεά της Βουλής «είναι μια πράξη βαθύτατα πολιτική διότι στην ουσία αναδεικνύει τη νέα σχέση που θα πρέπει να αναπτύξουν πολίτες και πολιτεία για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στο μέλλον, οι οποίες σίγουρα θα είναι δύσκολες όλο και περισσότερο».

Στην τελετή δωρεάς παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Ευβοίας κ.κ. κ. Σίμος Κεδίκογλου, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γεώργιος Λαμπρούλης, ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αθανάσιος Ζεμπίλης, Σπυρίδωνας Πνευματικός, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, ο Δήμαρχος Μαντουδίου–Λίμνης-Αγίας Άννας, κ. Γεώργιος Τσαπουρνιώτης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, κ. Γεώργιος Μυλωνάκης και ο Ειδικός Θεματικός Γραμματέας, κ. Κωνσταντίνος Δαλαγγέλης.

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ