Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Υπογειοποίηση Μ. Μερκούρη: “Πολιτική επιπολαιότητα” ή “προεκλογικά πυροτεχνήματα” του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής;

Δημοσιεύθηκε

στις

Σκληρή ανακοίνωση της Α.Κ.Ε.Π. και του Παντελή Βλασσόπουλου “καρπαζώνει” το δήμαρχο Ηρακλείου Νίκο Μπάμπαλο για τη μελέτη “υπογειοποίησης της οδού Μελίνας Μερκούρη” που εντάσσεται στην “πολιτική επιπολαιότητα” της δημοτικής του αρχής, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη μας.
Ο κος Μπάμπαλος ξεπερνά τα όρια της ανοχής των πολιτών και των καταστηματαρχών του κέντρου, αφού έκανε άστοχες παρεμβάσεις εν μια νυκτί, όπως μαρτυρούν οι κάτοικοι, κατασπαταλώντας τα χρήματά τους, δείχνει να θέλει να τα πετάξει στον κάδο φτιάχνοντας ένα “μπουρί” θορύβου και καυσαερίων. Βέβαια προφανώς πρόκειται για ένα ακόμα “προεκλογικό πυροτέχνημα” αφού τέτοιο έργο θα κοστίσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Οι μελετητές ανακοίνωσαν μέχρι στιγμής, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στο έργο πολλά πράγματα όπως αγωγοί ομβρίων ακαθάρτων κ.τ.λ δαπάνη, 13ων με 14ων εκατομμυρίων ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος δεν μπορεί να υποχρεωθεί σε τόσο υψηλό δανεισμό, το έργο αυτό δεν έχει συμπεριληφθεί σε κανένα προυπολογισμό της περιφέρειας μέχρι στιγμής, χωρίς να ξέρουμε ποια διοίκηση θα προκύψει στην περιφέρεια από τις προσεχείς εκλογές και αν θα το δεχθεί το επόμενο περιφερειακό συμβούλιο. Άλλωστε ποιος Περιφερειάρχης θα ρισκάρει να δώσει τόσα λεφτά, όταν έχει να αντιμετωπίσει φλέγοντα ζητήματα ουσιαστικών προβλημάτων στην Αττική, όπως αντιπλημμυρικά, αποχετευτικό δίκτυο και άλλα εκατοντάδες έργα σε πληγείσες τουλάχιστον περιοχές.

Να σημειωθεί ότι η Μελέτη κόστισε πάνω από 250,000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Α.Κ.Ε.Π έχει ως εξής:

“ΑΚΕΠ: “Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.” (Αβραάμ Λίνκολν)

Την περασμένη Πέμπτη 31 Ιανουαρίου έγινε, στους Δημοτικούς Συμβούλους, η παρουσίαση των «πρώτων αποτελεσμάτων της μελέτης για την υπογειοποίηση της οδού Μελίνας Μερκούρη». Ναι καλά διαβάσατε! Πρόκειται για την μελέτη που ψηφίστηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Απριλίου 2016.
Η Α.Κ.Ε.Π. από την πρώτη στιγμή αντέδρασε και ενημέρωσε τους συμπολίτες μας με περιοδείες στις πληττόμενες περιοχές πέριξ της πλατείας αλλά και στο Κάτω Ψαλίδι, όπου μοιράστηκε ανακοίνωση, την οποία επίσης αναδείξαμε στον τοπικό τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την ανακοίνωση αυτή μπορείτε να την διαβάσετε πάλι στην σελίδα ΑΚΕΠ στο FB. Δυστυχώς όσα προβλέψαμε τότε επαληθεύτηκαν.
Και τώρα 4 μόλις μήνες πριν τις εκλογές ο κ. Μπάμπαλος μας παρουσίασε την πρώτη μελέτη (αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός διμήνου) για ένα έργο το οποίο χρειάζεται, στην καλύτερη περίπτωση, 5 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Δηλαδή θα εξαντληθεί και η επόμενη Δημαρχιακή θητεία, στην οποία πιθανότατα δεν θα είναι Δήμαρχος. Επισημαίνουμε δε ότι δεν έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου.
Και γιατί συμβαίνει αυτό? Μα επειδή ο κ. Μπάμπαλος λίγο πριν τις προηγούμενες εκλογές εκμεταλλεύτηκε την δίκαια αγανάκτηση των κατοίκων της οδού Πολυτεχνείου, τους έταξε «λαγούς με πετραχήλια» και σήμερα διέρχονται από την οδό αυτή 10-11 χιλιάδες οχήματα ημερησίως, σύμφωνα με την προχθεσινή μελέτη. Ουσιαστικά πρόκειται για «απολογία» του κ Μπάμπαλου απέναντι σ’ αυτούς τους συνδημότες μας αλλά και απόπειρα να υφαρπάξει πάλι την ψήφο τους. Όμως ο λαός έχει και μνήμη και κρίση.
Όπως είναι αυτονόητο δεν προτιθέμεθα να τοποθετηθούμε στην ουσία όσων ακούστηκαν προχθές παρότι θα μπορούσαμε αφού υπάρχουν αρκετά κενά και παραλείψεις. Άλλωστε τοποθετηθήκαμε αναλυτικά μόλις τέθηκε το θέμα. Δεν θα ασχοληθούμε επειδή πιστεύουμε πως τίποτα από αυτά που παρουσιάστηκαν προχθές δεν θα υλοποιηθεί και πρόκειται για προεκλογικό πυροτέχνημα.
Δεν μπορούμε όμως να αποφύγουμε τον πειρασμό μιας μόνο ερώτησης: «γιατί κ. Μπάμπαλε αφού έχετε σκοπό να ξεκινήσετε άμεσα αυτό το έργο ξοδέψατε ένα σωρό λεφτά των συμπολιτών μας για έργα στην πλατεία (πλακοστρώσεις, παρτέρια κλπ) και ταλαιπωρήσατε τόσο τους επαγγελματίες αλλά και τους διερχόμενους?»
Επειδή η στείρα άρνηση και η μόνιμα αρνητική κριτική δεν είναι χαρακτηριστικά της Α.Κ.Ε.Π. αλλά και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων θεωρούμε υποχρέωσή μας να διασαφηνίσουμε ότι θεωρούμε το κυκλοφοριακό από τα φλέγοντα ζητήματα του Ηρακλείου.
Δεν έχουν περάσει ούτε 20 μέρες από την ομιλία του Παντ. Βλασσόπουλου κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Α.Κ.Ε.Π., όπου ανέφερε χαρακτηριστικά «Θα διερευνήσουμε τη λύση του κυκλοφοριακού σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους. Θα επαναφέρω στο προσκήνιο την πρόταση που είχαμε κάνει στην Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δημάρχους Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας και Μεταμόρφωσης για δημιουργία κόμβου-δακτυλίδι στην διασταύρωση Τατοϊου-Ιφιγενείας. Θα αναζητήσουμε μαζί με τους συμπολίτες μας τις καλύτερες λύσεις για το κυκλοφοριακό με γνώμονα την δίκαια κατανομή των φορτίων. Δεν θα εξυπηρετηθεί κανείς σε βάρος του άλλου και το σπουδαιότερο δεν πρόκειται να αναστατώσουμε την Πόλη για να κάνουμε το χατήρι πολιτικών μας φίλων, Δημοτικών Συμβούλων ή και εμού προσωπικά. Και φυσικά δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον δύσκολο αγώνα για την Μελίνας Μερκούρη και την διάνοιξη της Λεωφόρου Ηρακλείου».

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ