Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Το μήνυμα του Δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την 6η Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Το μήνυμα του Δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Είναι μια μέρα που έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι δεν πρέπει ποτέ και για κανέναν λόγο να αποσπούμε την προσοχή και τη φροντίδα μας από τα παιδιά μας, τα οποία βάλλονται καθημερινά από πολλούς κινδύνους. Η βία έχει εγκατασταθεί στα σχολεία, στις γειτονιές, στις μικρές και μεγάλες κοινωνίες και πνίγει τη νεολαία μας. Πληροφορούμαστε συχνά για περιστατικά βίας εντός και εκτός σχολικών μονάδων, η αγριότητα των οποίων μόνο για εφησυχασμό δεν προσφέρεται.

Ως νέα δημοτική Αρχή, αλλά και ως γονείς δεν κρύβουμε την αγωνία μας για τους μαθητές των σχολείων μας. Η επαγρύπνηση, η ευαισθητοποίηση, αλλά και η αυστηρή αντιμετώπιση κάθε φαινομένου βίας είναι βασική μας προτεραιότητα. Σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τις ενώσεις γονέων, φροντίζουμε για την ενημέρωση των μαθητών, την πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών βίας που ενδέχεται να σημειωθούν.

Προς όλα τα παιδιά που έχουν πέσει θύματα βίας, εκφοβισμού ή απειλών, θα ήθελα να συμβουλεύσω να μιλούν στους γονείς και τους δασκάλους τους. Να μην φοβούνται να εκφραστούν και να ζητήσουν βοήθεια. Είμαστε κοντά τους, να ακούμε και να φροντίζουμε τις ανάγκες τους.

Αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε έναν κόσμο ασφαλή, με ενσυναίσθηση και ανοικτό σε κάθε διαφορετικότητα. Έναν κόσμο που κάθε παιδί θα νιώθει πως μπορεί να ανοίξει τα «φτερά» του και να κυνηγήσει τα όνειρά του“.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ