Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Τον εξωραϊσμό του οικοπεδικού τετραγώνου 25Α ζητά η «Λυκόβρυση – Πεύκη 2020»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοίνωση σχετικά με τον εξωραϊσμό του οικοπεδικού τετραγώνου 25Α εξέδωσε η δημοτική ομάδα Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 καταγγέλλοντας την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος, που προορίζεται μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, για κεντρική πλατεία της πόλης.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

ΕΞΩΡΑΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΙΚΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ 25Α – ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

Η πόλη μας αναμφισβήτητα είναι ένα πολύ όμορφο προάστιο με αρκετό πράσινο το οποίο με πολύ κόπο προσπαθούμε χρόνια τώρα να το διατηρούμε, έτσι ώστε να δικαιολογούμε και το όνομα της πόλης μας. Και είναι γεγονός πως και η Τοπική Αυτοδιοίκηση για το σκοπό αυτό καταβάλλει κατά καιρούς κάθε δυνατή προσπάθεια, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που παρουσιάζονται. Άλλωστε αυτό το τελευταίο είναι καθήκον και υποχρέωση των κρατούντων εκλεγμένων ή μη.

Υπάρχουν όμως κάποια σημεία της πόλης μας που αμαυρώνουν κυριολεκτικά την όμορφη γενική της εικόνα και παραπέμπουν σε καιρούς μιας άλλης μίζερης εποχής που ολοκληρωτικά νομίζουμε πως έχει παρέλθει. Ένα από αυτά είναι το οικοπεδικό τετράγωνο ΟΤ 25Α στην καρδιά της πόλης στο εμπορικότερο τμήμα της. Πολλοί Δήμαρχοι έχουν υποσχεθεί πολλά παρουσιάζοντας μεγαλεπήβολα σχέδια ανάπλασης της κάτ’ όνομα μόνο κεντρικής πλατείας της πόλης μας, χωρίς να έχουν καταφέρει να εξωραΐσουν στοιχειωδώς τουλάχιστον το χώρο αυτό, ο οποίος χρόνια τώρα είναι ένα πολύ μελανό σημείο περιβαλλοντικής και πολεοδομικής οπισθοδρόμησης.

Είναι πολύ κρίμα, ένας χώρος που προορίζεται για κεντρική πλατεία της πόλης μας και χώρος μιας στοιχειώδους αναψυχής των συμπολιτών μας, να έχει καταντήσει ένας άναρχος χώρος στάθμευσης κάθε είδους τροχοφόρων, αλλά το πιο ανησυχητικό ένας χωρίς όρια σκουπιδότοπος! Είναι άμεση ανάγκη ο Δήμος μας να πάρει πρωτοβουλίες και να ξεπεράσει τα τυχόν προβλήματα και έστω στοιχειωδώς, να αναπλάσει το χώρο, δίνοντάς του μια πρώτη εικόνα πλατείας με τις πιο απλές προδιαγραφές.

Θεωρούμε πως είναι δυνατόν με λίγα χρήματα να εξωραϊστεί ο χώρος με απλές κατασκευές, αλλά πολύ θετικές για την ανάπλαση του χώρου. Να διαμορφωθεί ένα απλό πλάτωμα με μερικά παγκάκια και κάποιες πέργολες που θα του δώσουν αναμφισβήτητα την όψη μιας πλατείας. Να φυτευτεί ο υπόλοιπος χώρος με καλλωπιστικά φυτά που θα εξασφαλίσουν στοιχειωδώς μια εικόνα πλατείας και ένα χώρο αναψυχής για όλους!

Δεν απαιτούνται πολλά χρήματα για αυτές τις πρωτοβουλίες που θα ανακουφίσουν τους συμπολίτες μας, οι οποίοι πληρώνουν για πλατεία και πλατεία δεν βλέπουν! Με όλα αυτά που υποστηρίζουμε δεν ακυρώνουμε τον υπόγειο χώρο στάθμευσης στο χώρο, αλλά κάποτε πρέπει να γίνει μια αρχή για να φύγει η ασχήμια και η τριτοκοσμική εικόνα στην καρδιά της πόλης μας. Κάποτε πρέπει να γίνει μια αρχή που αναμφισβήτητα θα λειτουργήσει προωθητικά για την εξεύρεση του χρηματοδότη για το υπόγειο πάρκινγκ.

Όσοι το τολμήσουν θα γράψουν ιστορία στην πόλη μας με ό,τι αυτό τελικά συνεπάγεται! Αναμένουμε και θα είμαστε οι πρώτοι που θα επικροτήσουμε αυτές τις πρωτοβουλίες. Ίδομεν!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ