Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Τι διεκδικεί ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Ν. Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

“Πραγματοποιήθηκε στις 22/5/2024 η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής ΚΕΒΡΕΦΟ για τo τρέχον έτος, χωρίς για ακόμα μία φορά να δίνονται απαντήσεις στα τόσα πολλά και σημαντικά ερωτήματα που τίθενται και αφορούν τη λειτουργία των σταθμών του Δήμου μας”, δηλώνει το ΔΣ  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμώς Νέας Ιωνίας.

Συγκεκριμένα, τα ερωτήματα στα οποία αναφέρεται ο Σύλλογος είναι τα “πόσες θέσεις θα ανοίξουν προκειμένου να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, τι θα γίνει με τον καινούργιο σταθμό στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου και πόσα τμήματα θα έχει, με τι προσωπικό θα καλυφθούν οι ανάγκες των σταθμών, τι θα γίνει με τους προαύλιους χώρους των σταθμών και τις πιστοποιήσεις τους που είναι ακόμα σε εκκρεμότητα μετά από 3, ίσως και παραπάνω, χρόνια”.

“Η απάντηση που λάβαμε ότι «περιμένουμε κάποια προγράμματα» για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, δε μας καλύπτει. Έχουμε πληρώσει πολλές φορές, και συνεχίζουμε να πληρώνουμε, μέσα από τη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές, τα δημοτικά τέλη. Δεν θα περιμένουμε πότε και αν θα υπάρξουν προγράμματα χρηματοδότησης για να λειτουργήσουν τα σχολεία των παιδιών μας!” τονίζει ο Σύλλογος στο κείμενό του.

“Εδώ και τώρα να αυξηθεί γενναία η χρηματοδότηση του Δήμου προς τους Παιδικούς Σταθμούς, και να δοθεί άμεσα λύση στα βασικά προβλήματα που παραμένουν. Εμείς οι γονείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε άμεση λύση στα προβλήματα που παραμένουν, όπως:

• Kαλούμαστε εμείς οι γονείς να προμηθεύουμε τους σταθμούς με αναλώσιμα είδη (μωρομάντηλα, πάνες, είδη υγιεινής κτλ.), αντί να προμηθεύονται δωρεάν για όλα τα παιδιά.
• Η εγκατάλειψη των προαύλιων χώρων σε κάποιους σταθμούς, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα παιδιά να βγαίνουν έξω στην αυλή, αλλά και όταν βγαίνουν να είναι και επικίνδυνα για την ασφάλεια τους. Το ίδιο ισχύει και για εργασίες συντήρησης που πρέπει να γίνουν ή ακόμη και να ολοκληρωθούν μετά από 3 και πλέον έτη.
• Άμεσα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μη δημιουργούνται κενά ως προς την προμήθεια των παιδικών σταθμών στα είδη διατροφής των παιδιών. Να καλύπτεται όλο το διατροφολόγιο των παιδιών χωρίς περικοπές και ελλείψεις.
• Η έλλειψη προσωπικού που μας φέρνει κάθε φορά αντιμέτωπους με ένα σωρό δυσκολίες, από την αναλογία παιδαγωγού – παιδιών για την ομαλή λειτουργία των τμημάτων, το πότε θα ξεκινήσουν τα παιδιά μας το πρόγραμμα ύπνου τους στο σχολείο κ.α.
• Ελλιπή μέτρα προστασίας των παιδιών και των οικογενειών τους, ειδικά σε περιόδους με εξάρσεις των ιώσεων, αφού υπάρχει ένας παιδίατρος για όλους τους σταθμούς και οι σταθμοί λειτουργούν χωρίς σχολικό νοσηλευτή.
• Η έλλειψη Παιδικών Σταθμών σε ολόκληρες γειτονιές του Δήμου μας, όπως η Αλσούπολη και η Καλογρέζα. Αλλά και εκεί που υπάρχουν δεν έχουν όλοι Α’ βρεφικό τμήμα, ώστε να καλύπτονται όλες οι ηλικίες σε κάθε σταθμό. Αυτή τη στιγμή στο Δήμο μας λειτουργούν μόλις σε 2 σταθμούς Α’ βρεφικά τμήματα.
• Να μη μείνει κανένα παιδί εκτός των Παιδικών Σταθμών.
• Η πρόσληψη σχολικών φυλάκων που αφορά την ασφάλεια των παιδιών μας την ώρα λειτουργίας των σταθμών, καθώς και για την αποφυγή ζημιών και άλλων συμβάντων τις ώρες που τα σχολεία είναι κλειστά. Επαρκής φωτισμός περιμετρικά αλλά και μέσα σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς”, ολοκληρώνει ο Σύλλογος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ