Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Πρόσκληση για την 1η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Κηφισιάς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία προσκαλεί στην 1η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 31-01-2024,  ημέρα Τετάρτη, και ώρα 19:30 η οποία θα γίνει δια ζώσης στο Δημαρχείο – αίθουσα  «Β. Γκατσόπουλος» Δήμου Κηφισιάς, σύμφωνα με:  

τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν. 5056/2023, ΦΕΚ Ά163/06.10.2023 

Α. Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου  

Β. Έκτακτα θέματα  

Γ. Τακτικά θέματα  

Στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων λαμβάνουν τον λόγο εκτός του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου, οι επικεφαλής των παρατάξεων και ειδικοί αγορητές ανά θέμα που ορίζονται από τις  παρατάξεις με σχετική γραπτή δήλωσή τους, στο προεδρείο, πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Με τον ίδιο  τρόπο μπορούν να εγγραφούν ως ομιλητές και δημοτικοί σύμβουλοι που επιθυμούν να τοποθετηθούν ανά  θέμα. (άρθρο 6 του Ν. 5056/2023, ΦΕΚ Α΄ 163/06.10.2023). 

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής :  

  1. Ψήφισμα του Δήμου Κηφισιάς κατά των σχεδιαζόμενων διοδίων στον Α/Κ  Βαρυμπόμπης.  
  2. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Κηφισιάς στη Διαδημοτική Επιτροπή κατά της  τοποθέτησης διοδίων στον Α/Κ Βαρυμπόμπης.  
  3. Λήψη απόφασης για παραχώρηση χώρου για τη στέγαση Κινητής Ιατρικής Μονάδας  του ΕΚΑΒ εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κηφισιάς. 
  4. Σύσταση και λειτουργία Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας  (ΤΟ.Σ.Π.ΠΑ).  
  5. Ορισμός εκπροσώπου από την δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την  συμμετοχή του στη Δημοτική Επιτροπή χωρίς δικαίωμα ψήφου. (Ν. 5056/23 άρ. 8.  παρ.10).
  1. Εκλογή εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ.  Αττικής (σύμφωνα με το π.δ. 3/2024 «Τροποποίηση και συμπλήρωση του π.δ.  75/2011 – Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας» Ά  182).  
  2. Εκλογή αντιπροσώπων του Δήμου Κηφισιάς στο Διοικητικό Συμβούλιο του  Συνδέσμου Δήμων για την προστασία και ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.).  
  3. Εκλογή αντιπροσώπων του Δήμου Κηφισιάς για το Διοικητικό Συμβούλιο του  Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (Σ.Β.Α.Π.).  
  4. Ορισμός μελών του Διοικητικού Συμβουλίου Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σχολική  Επιτροπή Δήμου Κηφισιάς Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης» και εκλογή προέδρου και  αντιπροέδρου, έως 29-6-2024.  
  5. Ορισμός μελών του Διοικητικού Συμβουλίου Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σχολική  Επιτροπή Δήμου Κηφισιάς Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης» και εκλογή προέδρου και  αντιπροέδρου, έως 29-6-2024.  
  6. Ορισμός Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και εκπροσώπων των  παραγωγικών τάξεων του Δήμου Κηφισιάς, έως 29-6-2024 .  
  7. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Κηφισιάς στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου  Πόλεων «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» με  διακριτικό τίτλο «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ».  
  8. Συγκρότηση και ορισμός μελών Επιτροπής για την εύρυθμη άσκηση των  αρμοδιοτήτων του καταργούμενου νομικού προσώπου «Πνευματικόν και  Εκπολιτιστικόν Κέντρον Ν. Ερυθραίας».  
  9. Συγκρότηση Επιτροπής Ενστάσεων Ύδρευσης του Δημοτικού συμβουλίου (άρθρο 101  του Κ.Δ.Κ., άρθρο 70 του Ν.3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 75 του Ν.  4555/2018).  
  10. Λήψη απόφασης για την νομιμοποίηση εκπροσώπων του Δήμου για την πρόσβαση  στο e-banking των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου Κηφισιάς.  
  11. Λήψη απόφασης για την νομιμοποίηση εκπροσώπων στους τραπεζικούς  λογαριασμούς του Δήμου και εξουσιοδότηση του Δημάρχου και της Προϊσταμένης  της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών για τη σύναψη έκδοσης εγγυητικών επιστολών.  
  12. Ορισμός υπεύθυνου λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδας επιχορηγούμενου  έργου «Καθαρισμός και συντήρηση φρεατίων υδροσυλλογής του δικτύου ομβρίων  υδάτων που βρίσκονται στα όρια περιοχής ευθύνης της ΕΥΔΑΠ».  
  13. Έγκριση για την καταστροφή άχρηστου υλικού.  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ