Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Παρέμβαση με… επισημάνσεις από την “ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020” για το κλειστό γυμναστήριο Πεύκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρέμβαση με επισημάνσεις για παραλείψεις στην ηθική πλευρά του θέματος για το κλειστό γυμναστήριο Πεύκης από την “ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ-ΠΕΥΚΗ 2020”. Δείτε την ανακοίνωση:
“Όταν στην πόλη μας τελειώνουν και προσφέρονται στους συμπολίτες μας έργα υποδομής από την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πράγματι πολύ παρήγορο και ενθαρρυντικό. Το κλειστό Γυμναστήριο της Πεύκης ανακαινίστηκε και παραδόθηκε στη νέα γενιά προς χρήση. Αξίζουν πραγματικά έπαινοι σε όσους κουράστηκαν και σε όσους συνέβαλαν στην αποπεράτωσή του. Τέτοια έργα κοσμούν την πόλη μας και την προάγουν.
Όμως παράλληλα με τις ευχές μας είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε κάποιες παραλείψεις που άπτονται της ηθικής πλευράς του θέματος, γνωρίζοντας εκ των προτέρων την αναμφισβήτητη ευαισθησία του κου Δημάρχου.
Στο έργο αυτό η παρούσα Δημοτική Αρχή συνέβαλε αρκετά! Αλλά αυτό που πέτυχε ήταν η σωστή εκτέλεση των όρων της συμβάσεως και η επιστασία της εκτέλεσής του. Ένα έργο για το οποίο κάποιοι άλλοι είχαν μοχθήσει τόσο για την στρατηγική του όσο και για την χρηματοδότησή του! Ακόμα και η μελέτη του έργου άλλων ιθυνόντων στο Δήμο ήταν κόπος και μόχθος.
Άξιζε λοιπόν η αναφορά σε όσους μόχθησαν για το έργο αυτό το οποίο η παρούσα Δημοτική Αρχή το βρήκε εν εξελίξει και αναμφισβήτητα το αποπεράτωσε απλώς διεκπεραιωτικά. Η ηθική του όλου θέματος απαιτούσε να αναφερθούν και μάλιστα όλοι όσοι μόχθησαν στην υλοποίηση του έργου χωρίς εκπτώσεις και οικειοποιήσεις από κανέναν. Σε τελική ανάλυση δεν άξιζε τον κόπο να αναφερθεί η προσπάθεια που κατεβλήθη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και συγκεκριμένα από τον προηγούμενο Δήμαρχό της?
Επιπλέον θα επιθυμούσαμε να γνωρίζαμε γιατί το έργο δεν παραδόθηκε το 2015. Ποιοί ευθύνονται για την τόση καθυστέρηση? Μήπως κάποιες συμμαχίες πολιτικού χαρακτήρα εκείνης της εποχής κάποιους ενοχλούσαν? Θέλουμε επίσης να ρωτήσουμε τον κ Δήμαρχο, ποιο δικό του έργο θα αφήσει στον επόμενο δήμαρχο σε λίγους μήνες?
Τέλος πάντων το έργο επερατώθη και αυτό είναι μια πραγματικότητα η οποία δεν αμφισβητείται. Αλλά είναι σε εξέλιξη πλήρους αποπεράτωσης και άλλα έργα στο Δήμο μας για τα οποία έχει βάλει τη σφραγίδα της και το όραμά της η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και πιο συγκεκριμένα ο Δημήτρης Φωκιανός. Ας μην επαναληφθεί το ίδιο λάθος! Η ηθική απαιτεί δικαιοσύνη και απόδοση <τα του Καίσαρος τω Καίσαρι>! Είναι το λιγότερο που μπορεί να ειπωθεί για έργα που η παρούσα Δημοτική απλά τα διεκπεραιώνει και τα επιστατεί.
Μήπως έχουμε άδικο κε Δήμαρχε? Από εσάς ειδικά αναμένουμε να υπηρετήσετε με τη θρησκευτική ευλάβεια που σας διακρίνει το γραφικό: <Δικαιοσύνην μαθετε οι ενοικούντες επί της γης>!!”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ