Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Κυριάκος Κουτρούλης: Απαλλαγή επιχειρήσεων από ανταποδοτικά τέλη και τέλη καταλήψεως κοινόχρηστων χώρων

Δημοσιεύθηκε

στις

Απαλλαγή επιχειρήσεων από ανταποδοτικά τέλη και τέλη καταλήψεως κοινόχρηστων χώρων ζητά, μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ο επικεφαλής της παράταξης Ηρακλείου Αττικής κος Κυριάκος Κουτρούλης από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, κο Νίκο Μπάμπαλο, εκφράζοντας την ανυσηχία του γιατί το θέμα δεν έχει ακόμα εισαχθεί στο Δημοτικό Συβούλιο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 8 και 9 της πράξης νομοθετικού περιεχομένου της 20-3-2020 (ΦΕΚ Α – φύλλο 68), δίνεται η δυνατότητα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου:

α) Σε επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παρωχωρημένου κοινόχρηστου χώρου (άρθρο 13 του από 24-9/20-10-58 β.δ.) να απαλλάσσονται από τα αναλογούντα τέλη, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.
β) για τις ίδιες επιχειρήσεις να απαλλάσσονται του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού (παρ. 1 του ν.25/19750 για το ίδιο χρονικό διάστημα και
γ) να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής.
Μέχρι σήμερα το θέμα δεν έχει εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο αν και έχουμε θέσει το θέμα αυτό στην προηγουμενη συνεδρίαση του.
Ευλόγως έχει δημιουργηθεί ανησυχία στους πληγέντες επιχειρηματίες μιας και ο δήμος μας είναι από τους ελάχιστους δήμους που το θέμα δεν έχει συζητηθεί.
Συμμεριζομενοι, ως δημοτική παράταξη, την ανησυχία και τον προβληματισμό θα ζητήσουμε το θέμα να εισαχθεί ως έκτακτο στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου.
Οφείλουμε όλοι και πολύ περισσότερο η δημοτική αρχή να βοηθήσουμε την τοπική αγορά να επιβιώσει..
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΟΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Κ. ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ