Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Αποχώρηση της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” από το Δ.Σ. με σκληρή κριτική. Δείτε την ανακοίνωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποχώρησε από  την συνεδρίαση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας η Δημοτική  Παράταξη “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” κατά την διάρκεια των ερωτήσεων στη συζήτηση του 5ου θέματος που αφορούσε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου  για το 2018.

Σε κάθε ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης Παναγιώτη Μανούρη απαντούσαν τόσο ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών όσο και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου ο οποίος  λειτουργούσε υποκαθιστώντας τον Δήμαρχο αλλά και τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών.

Η παράταξη “ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” μετέπειτα προέβη σε σκληρή ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:

“Εμείς του αναγνωρίζουμε την πατρότητα του Τεχνικού Προγράμματος που έφτασε να συζητείται 20 Δεκέμβρη  αντί τον Οκτώβρη τουλάχιστον. Αυτό που δεν του αναγνωρίζουμε είναι το δικαίωμα να παρεμβαίνει όποτε θέλει χωρίς άδεια από τον Δήμαρχο αλλά και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και για θέματα που δεν τον αφορούν.

Όταν μάλιστα προσπάθησε ο Πρόεδρος να του θυμήσει ότι δεν μπορεί να παρεμβαίνει και μάλιστα χωρίς μικρόφωνα, εκείνος απάντησε ότι δεν δέχεται νουθεσίες από τον Πρόεδρο και ότι ο Πρόεδρος μπορεί να παρεμβαίνει μόνο στους αιρετούς.

Η κατάσταση με τις παρεμβάσεις του Γεν. Γραμματέα του Δήμου με την ανοχή του Δημάρχου ξεπέρασε εδώ και καιρό κάθε όριο.

Πλέον σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο απαιτούμε να ζητά άδεια επισήμως και να παρεμβαίνει μόνο σε θέματα αρμοδιότητάς του και όταν ερωτάται. Σε κάθε άλλη περίπτωση η παράταξή μας δεν θα συμμετέχει στην προσπάθεια για τεχνητή πόλωση μέσα στο Δ.Σ. που στόχο έχει απλά να διασώσει ότι μπορεί από το πολιτικό  ναυάγιο της Δημοτικής Αρχής. Με τον τρόπο που τοποθετούμαστε στο Δ.Σ. δεν αφήνουμε περιθώρια σε κανένα να μας κατηγορήσει για μη σεβασμό στη λειτουργία του θεσμού.

Καλούμε τον Δήμαρχο να αποφασίσει ποιος θα απαντά από την θέση ευθύνης που κατέχει.

Ο ίδιος , οι Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι ΝΠΔΔ που θεσμικά πρέπει να ομιλούν φτάνουν, όταν έχουν γνώση του θέματος που συζητούμε. Και νομίζουμε ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι έχουν την επάρκεια.  Χωρίς καμιά προσωπική αιχμή προς τον  Γενικό Γραμματέα αν δεν γίνεται αλλιώς ας αναλάβει και χρέη Αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών. Λυπούμαστε που δεν μπορεί να υποκαταστήσει και επισήμως τον  Δήμαρχο αλλά πρέπει να καταλάβει ότι οι αιρετοί ομιλούν και αποφασίζουν  θεσμικά στο χώρο που λέγεται Δημοτικό Συμβούλιο.

Φυσικά η ευθύνη για την εκτροπή της συζήτησης ανήκει στον Δήμαρχο που ανέχτηκε αυτές τις συμπεριφορές.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ