Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Απίστευτο κι όμως έγινε και αυτό! Πινακίδα απαγόρευσης κατοικιδίων στην παραλία από Δήμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστολή από την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Π.Φ.Π.Ο)
& ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ προς τον Δήμαρχο Κρωπίας Κ. Δημήτριο Κιούση
Δείτε την επιστολή:
Κύριε Δήμαρχε ,
Ενημερωθήκαμε σαν Ομοσπονδία για την πινακίδα που έχει τοποθετήσει ο Δήμος σας σε περιοχή της Αγίας Μαρίνας , η οποία είναι παράνομη και παρακαλούμε για την αφαίρεσή της .
Σας ενημερώνουμε δε για την υφιστάμενη νομοθεσία , την οποία ως Δήμαρχος οφείλετε να εφαρμόζετε και όχι να την καταστρατηγείτε κατά το δοκούν
Τα βασικά νομοθετήματα που διέπουν το θέμα της παρουσίας του κατοικιδίου σκύλου μας στην παραλία και την θάλασσα είναι κυρίως ο νόμος 4039/12 που υπερισχύει βεβαίως – αφού είναι νόμος-   κάθε σχετικής με το θέμα εγκυκλίου ή κανονισμού , όπως είναι η εγκύκλιος Μ.Φ. 2119/16-06-2006 και ο γενικός κανονισμός λιμένα , άρθρο 230 ή οποιοσδήποτε άλλος κανονισμός λιμένα.
Ο βασικός και μοναδικός νόμος επομένως νόμος που ρυθμίζει το θέμα αυτό, καθώς και οτιδήποτε αφορά τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, είναι ο νόμος 4039/2012 και η τροποποίησή του με τον νόμο 4235/14.
Σύμφωνα με τον εν λόγω νόμο, επιτρέπεται ο περίπατος του σκύλου σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, αρκεί να μην κυκλοφορεί ελεύθερος και να γίνεται ο περίπατος πάντα με συνοδό και λουρί περιπάτου (άρθρο 5 παρ. 3) .Επομένως ο  σκύλος μας μπορεί να μας ακολουθεί σε κάθε υπαίθριο κοινόχρηστο χώρο, όπως είναι οι παραλίες,  οργανωμένες και μη, αρκεί να είναι πάντα συνοδευόμενος και να επιδεικνύουμε , εφόσον μας ζητηθεί , το βιβλιάριο υγείας του , όπου θα πρέπει να αποδεικνύεται ο εμβολιασμός του και η σήμανσή του .
Άρα, μπορούμε ελεύθερα να κυκλοφορούμε με τον σκύλο μας σε οποιαδήποτε παραλία, ανεξάρτητα αν έχει ή όχι λουόμενους, τηρουμένων των ανωτέρω .Όσον αφορά το κολύμπι του σκύλου επιτρέπεται , αν δεν διαμαρτυρηθούν οι υπόλοιποι λουόμενοι. Αν έστω και ένας εξ αυτών διαμαρτυρηθεί είμαστε υποχρεωμένοι να βγάλουμε το σκυλί από τη θάλασσα και μόνο και να παραμείνει αυτό βεβαίως στην παραλία.
Αρμόδιο δε ελεγκτικό όργανο είναι η ελληνική αστυνομία για τον χώρο των παραλιών και το λιμενικό για μέσα στην θάλασσα και μόνο .
Με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η σκελετική κατασκευή του σκύλου δεν του επιτρέπει να ουρεί ή ο, τιδήποτε άλλο μέσα στην θάλασσα σε αντίθεση με τον άνθρωπο , που είναι ο μόνος που την μολύνει .
Ως προς το ηθικό θέμα , το οποίο εγείρεται , είμαστε δυστυχώς η μόνη χώρα από τις προηγμένες της Ε.Ε. που αντιμετωπίζουμε με παλαιολιθικές απόψεις τα ζώα .
Η δε χώρα μας είναι γνωστή στην υπόλοιπη Ευρώπη για τις αναχρονιστικές αντιλήψεις των πολιτών της αλλά δυστυχώς και ορισμένων αρχών , όπως εσείς για παράδειγμα ως δημοτική αρχή , γιατί εν έτι 2017 θεωρεί ακόμη, ότι τα ζώα είναι κάποια εξωγήινα όντα που θα βλάψουν τους ανθρώπους .
Ζητάμε λοιπόν να δώσετε άμεσα εντολή να αφαιρεθεί η πινακίδα της συνημμένης φωτογραφίας καθώς και οποιαδήποτε άλλη σχετική .
Αναμένοντας για τις νόμιμες ενέργειές σας ,στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενημέρωση,
Η Πρόεδρος
Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη””
Η Γραμματέας
Μαρία Χουστουλάκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ