Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Ιωνίας με αφορμή το κλείσιμο τμήματος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

“Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας διαπιστώθηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, χωρίς στη συνέχεια να τηρηθεί κανένα απολύτως υγειονομικό μέτρο, όπως ιχνηλάτηση επαφών εντός σχολικής κοινότητας, απολύμανση, δωρεάν τεστ σε δασκάλους, μαθητές, καθαρίστριες σχολείου!

Την ώρα που η πανδημία φουντώνει, με τα κρούσματα να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και πολλά τμήματα και σχολεία να κλείνουν, η κυβέρνηση της ΝΔ, η περιφερειακή και δημοτική αρχή έχουν πάρει την πολιτική απόφαση να μη διασφαλίσουν ούτε στοιχειωδώς τους όρους για την προστασία της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους! Ακόμα και στις περιπτώσεις που εμφανίζεται κρούσμα κορονοϊού, όπως στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, τα μέτρα που παίρνονται είναι ανεπαρκή, με τους εκπαιδευτικούς και γονείς να αναγκάζονται να πληρώνουν τα αναγκαία τεστ κορωνοϊού από την τσέπη τους!

Οι συνεχείς επισημάνσεις και προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης προς τη Δημοτική Αρχή για τη λήψη μέτρων προστασίας, σύμφωνα και με τα υγειονομικά πρωτόκολλα της επιστημονικής κοινότητας, αγνοήθηκαν.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Μέτρα αποσυμφόρησης των σχολικών αιθουσών – 15 μαθητές ανά Τμήμα.
  • Μόνιμους μαζικούς διορισμούς δασκάλων και καθηγητών.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία (επαρκές προσωπικό καθαριότητας, μέσα ατομικής προστασίας, αντισηπτικά). Με ευθύνη του κράτους να μοιραστούν δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, γιατί σήμερα τις πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους!
  • Με ευθύνη του ΕΟΔΥ να γίνονται δωρεάν τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολεία που εντοπίζεται κρούσμα κορονοϊού.

 

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ