Ελάτε στην παρέα μας

Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Ηρακλείου Αττικής για οικονομική πρόταση της Αντιπολίτευσης και συλλαλητήριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής με ανακοίνωση της ενημερώνει ότι δεν συμφωνεί με οικονομικές προτάσεις μείωσης των φόρων που έγιναν από μερίδα της αντιπολίτευσης και θίγουν τα μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα στην ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί τον κόσμο σε συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 18.12.19 στις 6.30 στα Προπύλαια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου Αττικής:

“Στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 11.12.2019 παραβρεθήκανε τα σωματεία των εργαζομένων και άλλοι εργαζόμενοι του δήμου μας, διαμαρτυρόμενοι για προτάσεις μέρους παρατάξεων της αντιπολίτευσης που θίγουν τα μισθολογικά τους δικαιώματα.

Εμείς σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν συμφωνούμε με προτάσεις που έγιναν από μερίδα της αντιπολίτευσης με το συσχετισμό μείωσης φόρων που επιβαρύνουν τις κατοικίες των δημοτών με ανάλογη  μείωση των υπερωριακών τους ή μισθολογικών τους δικαιωμάτων είτε αυτό αφορά νέους ή παλιούς εργαζόμενους.

Εμείς αντιπαλεύουμε και είμαστε ενάντια στα τέλη ανταποδοτικότητας στην καθαριότητα και στο πράσινο όπου συνδέεται η μισθοδοσία των εργαζομένων στον χώρο αυτό με τα χρήματα που θα εισπράξει ο δήμος. Στις συγκεκριμένες υπηρεσίες απασχολείται ο κύριος όγκος του εργατοτεχνικού προσωπικού και με βάσει των μνημονιακών νόμων που εκτός του ότι απαγορεύονται οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, είναι αυτές οι υπηρεσίες που ιδιωτικοποιούνται.

Εμείς απαιτούμε το πέρασμα της μισθοδοσίας  του προσωπικού των αντιστοίχων υπηρεσιών στην ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού καθώς και την κατάργηση των μνημονιακών δεσμεύσεων για πρόσληψη μόνιμου εργατοτεχνικού προσωπικού. Η καθαριότητα είναι κοινωνική ανάγκη είναι υποχρέωση του δήμου, δεν πρέπει  να παρέχεται ανταποδοτικά.

Παλέψαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε μνημονιακούς και μεταμνημονιακούς νόμους που κατάργησαν τα δώρα, καθήλωσαν και συνεχίζουν να καθηλώνουν τους μισθούς των εργαζομένων επικαλούμενοι τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πιστεύει και προς τα εκεί είναι η πάλη μας όχι μόνο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και μέσα στα σωματεία στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, για πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δήμων  από  τον Κρατικό Προϋπολογισμό με απαίτηση φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου  και την κατάργηση ένα σωρό έμμεσων φόρων που είναι ίδιοι για πλούσιους και φτωχούς.

Η κυβέρνηση με την ψήφιση του κρατικού – προϋπολογισμού καρμανιόλα για το 2020 συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργαζομένων και άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση για το 2020 ανέρχεται στο ποσό των 54,2 δις. ευρώ που από αυτά το 93% προέρχεται από την φορολόγηση των εργαζομένων.

Ματώσαμε για την κρίση τους δεν θα ματώσουμε για την ανάπτυξη και τα κέρδη τους

Καλούμε τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 18.12.19  στις  6.30 στα Προπύλαια για να απαντήσουμε ενάντια στην επίθεση στο λαϊκό εισόδημα που αποτυπώνεται και στον κρατικό προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί.

 

   ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 Δεκέμβρη 2019 ΣΤΙΣ 6.30 μ.μ. στο

                                     ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ