Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Μιλάει για την άνοδο αλλά και το παρόν και το μέλλον του ιωνιώτικου ποδόσφαιρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Ιωνιώτης άσσος Νίκος Αχμέτ

ανοίγει την καρδιά του

Με έναν ποδοσφαιριστή που χρόνια τώρα προσφέρει και την ψυχή του για τον Α.Ο. Νέας Ιωνίας μας δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την ευκαιρία της ανόδου του μεγάλου ποδοσφαιρικού προσφυγικού σωματείου της πόλης στην νέα Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Αναφερόμαστε σε έναν από τους φυσικούς αρχηγούς της ομάδας τον Νίκο Αχμέτ που είναι παιδί που αναδείχθηκε από το ίδρυμα της Στέγης ανηλίκων Νέας Ιωνίας. Το ξεκίνημα τηςποδοσφαιρικής του θητείας έγινε στην ηλικία των 15 ετών στον ΠΑΟ Αλσούπολης, όπου είχε μια  άριστη αγωνιστική παρουσία.

Μάλιστα ενδιαφέρθηκε για αυτόν η ΑΕΚ μέσω του Τόνι Σαβέβσκι, αλλά ένας σοβαρός τραυματισμός έκανε αδύνατη την μεταγραφή του στον Δικέφαλο. Ήδη ανήκε στον Α.Ο. Νέας Ιωνίας που δύο χρόνια μετά τον έδωσε δανεικό στην Α.Ε. Ελευθερούπολης όταν οι κιτρινόμαυροι διεκδικούσαν την άνοδό τους στη Δ΄ Εθνική. Τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές περιόδους ο νεαρός μέσος αγωνίζεται στον Α.Ο. Νέας Ιωνίας και αποτελεί θεματοφύλακα της παράδοσης των Ιωνιωτών να αναδεικνύουν παιδιά από τα σπλάχνα των Ακαδημιών τους. Μεγάλος ο πρόλογος και ώρα να ακούσουμε τον μέσο των κυανοκίτρινων που σημειωτέον είναι ο πιο παλιός από τους γηγενείς ποδοσφαιριστές της ομάδας.  

Πώς ήρθε η άνοδος της ομάδας; ‘’Ήμασταν εδώ και καιρό έτοιμοι για αυτό αλλά ατυχίες σε αρκετούς αγώνες μας πήγαν πίσω αφού θα μπορούσαμε πιο νωρίς χρονικά αυτή τη περίοδο να είχαμε εξασφαλίσει θέση ανόδου. Η χημεία του συνόλου νομίζω πως πρωτεύει για μία ομάδα και εμείς νομίζω με την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης την είχαμε. Βέβαια η ομάδα με τον Κ. Σάσαλο μαζεύτηκε αγωνιστικά’’.  

Έχεις αγωνιστεί σαν ακραίος αμυντικός, μέσος και τώρα έχοντας τις εμπειρίες πέρασες κεντρικός αμυντικός. Σε ποια θέση σου αρέσει να παίζεις καλύτερα;  ‘’Αυτό το ξέρει καλύτερα ο εκάστοτε προπονητής αφού οι ανάγκες της ομάδας ανάλογα με την περίπτωση διαφέρουν. Όποτε κληθώ να βοηθήσω το κάνω σε όποια θέση κρίνει ο τεχνικός μας ότι χρειάζεται και μπορώ να προσφέρω’’.  

Παρατηρήσαμε συμπεριφορές με αποδοκιμασίες κατά ορισμένων ποδοσφαιριστών σε κάποια από τα τελευταία παιχνίδια και μάλιστα εις βάρος νεαρότερων ποδοσφαιριστών. Πως βλέπεις αυτό το θέμα; ‘’Είναι κατακριτέες τέτοιες συμπεριφορές σε ποδοσφαιριστές της ομάδας καθώς δεν προσφέρουν τίποτα καλό. Στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ιάσωνα όλοι ίσως έκαναν την καλύτερη εκτός έδρας εμφάνισή τους και πήραμε άνετη νίκη με σκορ 4-1 και όμως κάποιοι προσπαθούσαν με λάθος τρόπο να σπρώξουν ψυχολογικά νεαρούς συμπαίκτες μου”.  

“Το γήπεδο είναι απαραίτητο  για την ομάδα” 

Για τις Ακαδημίες του σωματείου ο αξιόλογος ποδοσφαιριστής υπογράμμισε ‘’την πίστη πως μέσα από αυτές θα αναδειχθούν ταλέντα όπως κάποια από αυτά που τώρα βρίσκονται βασικοί στην πρώτη ομάδα. Με τόσα παιδιά στις υποδομές σίγουρα θα αναδειχθούν κάποια για να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα αλλά και να πάρουν μεταγραφή για μεγαλύτερες κατηγορίες’’. Για την έδρα μας είπε ‘’το γήπεδο είναι απαραίτητο για την ομάδα και εάν γίνουν πράξη τα όσα ακούμε για της κατασκευή εξέδρας στη θέση που υπήρχε η παλιά τότε η καθιέρωση στις επαγγελματικές κατηγορίες είναι εφικτή για τον σύλλογο. Εμείς κάνουμε βέβαια την προσπάθειά μας αλλά σίγουρα με σύγχρονες εγκαταστάσεις θα έρθουν και καλύτερα αποτελέσματα’’.  

Στον επίλογο της κουβέντας μας ευχαριστήσαμε τον Νίκο για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε και θεωρούμε πως παιδιά όπως οι Οικονομέας (Α.Ο. Πεύκης), Τάσης (Ακάδημος), Μαρσέλος (ΠΑΣ Γαλάτσι), Ξάνθος και Βλασερός (Ο.Φ. Χολαργού) Καλαφατέλης (Π.Ο. Ψυχικού)  και άλλοι που αγωνίζονται στην ομάδα Νέων χρειάζεται να αξιολογηθούν προσεκτικά προκειμένου να μην χαθούν για τον σύλλογο που βέβαια χρειάζεται μεταγραφές χωρίς όμως γηγενείς ποδοσφαιριστές δεν έχει μέλλον.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ