Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

“Τρίποντο” στην… οπαδική βία έβαλαν οι αθλητές στο 1ο All Star Game Basket Δήμου Διονύσου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με εξαιρετική επιτυχία και μοναδικό νικητή το αθλητικό πνεύμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαΐου 2022 το 1ο All Star Game Basket Δήμου Διονύσου, που ήταν αφιερωμένο στον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό και στον αγώνα ενάντια στην οπαδική βία.

Ο αγώνας διεξήχθη με τη συμμετοχή όλων των σωματείων καλαθοσφαίρισης της περιοχής (ΟΙΟΝ Αγίου Στεφάνου, ΣΚ Άνοιξης ABC, ΓΣ Άνοιξης 78, ΝΙΚΗ Δροσιάς, ΑΣ Ροδόπολης και ΑΟ Διονύσου) καθώς και διακεκριμένων προσκεκλημένων από το χώρο του αθλητισμού, όπως των διεθνών παικτών Κώστα Τσαρτσαρή, Δημήτρη Μαυροειδή, Νίκου Λινάρδου και του κορυφαίου διαιτητή Λάζαρου Βορεάδη.

Παρόντες επίσης στην εκδήλωση, εκτός από το Δήμαρχο Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη, ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, o Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου, η Α΄επιλαχούσα Βουλευτής Βάσω Κόλλια, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτης Αλεξόπουλος, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων του Δήμου Διονύσου, στελέχη κομμάτων, εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων και κοινωνικών φορέων καθώς και αντιπροσωπεία παιδιών από την «Κιβωτό του Κόσμου».

 

 

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από φιλάθλους κάθε ηλικίας Κλειστό γυμναστήριο Διονύσου, διοργάνωσε ο Δήμος Διονύσου και η αρμόδια Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Νεολαίας και Τοπικής Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με την ΕΣΚΑ, τον Εμπορικό Σύλλογο Διονύσου και την υποστήριξη του Εργαστηρίου Ism του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των δράσεων άθλησης BEACTIVE της ΓΓΑ. Σκοπός της δράσης ήταν η ανάπτυξη κουλτούρας αλληλεγγύης, συνεργασίας, αθλητικού πνεύματος και αδελφοσύνης, αφενός μεταξύ του Δήμου και των αθλητικών σωματείων της περιοχής και αφετέρου μεταξύ των αθλητικών συλλόγων και των αθλητών τους.

Παράλληλα η εκδήλωση είχε και κοινωνική διάσταση, αφού ο Δήμος Διονύσου και τα συμμετέχοντα αθλητικά σωματεία ΟΙΟΝ Αγ. Στεφάνου, ΣΚ Άνοιξη-ABC, ΓΣ Άνοιξη 78, Νίκη Δροσιάς, ΑΣ Ροδόπολης και ΑΟ Διονύσου αποφάσισαν να στηρίξουν με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης το σπίτι φιλοξενίας παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Άνοιξη.

 

 

Το All Star Game Basket χαιρέτισαν αρχικά ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, και Τοπικής Επιχειρηματικότητας Παναγής Λουκάτος, οι οποίοι έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας, κάτω από οποιαδήποτε μορφή, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι το All Star Game Basket πρόκειται να αποτελέσει, από εδώ και στο εξής, ετήσιο θεσμό για το Δήμο Διονύσου. Μήνυμα κατά της βίας έστειλαν επίσης μέσα από τους χαιρετισμούς τους οι τιμώμενοι αθλητές και πολιτικοί που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση.

 

 

Κατά τη διάρκεια της αθλητικής γιορτής, που παρουσίασε ο μοναδικός Κώστας Δημητρέλης, πραγματοποιήθηκαν δύο αγώνες μπάσκετ Ανδρών/Εφήβων και Παίδων/Παμπαίδων, μεταξύ των ομάδων “NORTH DIONYSOS” και “SOUTH DIONYSOS”, που προέκυψαν από την γεωγραφική κατανομή των 6 αθλητικών συλλόγων μπάσκετ της περιοχής, ενώ στη διάρκεια του ημιχρόνου πραγματοποιήθηκαν διαγωνισμοί επίδειξης με τρίποντα και καρφώματα.

Το 1ο All Star Game Basket Διονύσου πλαισιώθηκε από βραβεύσεις των Κώστα Τσαρτσαρή, Δημήτρη Μαυροειδή, Λάζαρου Βορεάδη και Μιχάλη Κυρίτση (μέσω εκπροσώπου) για την πολύχρονη προσφορά τους στο μπάσκετ και τον αθλητισμό και καθώς και των νεαρών αθλητών που διακρίθηκαν στις αναμετρήσεις.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ