Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Το κλειστό γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν» εγκαινίασε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου και των ανοιχτών γηπέδων στον περιβάλλοντα χώρο, πραγματοποίησε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κλειστό γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων 800 σταθερών θέσεων με δυνατότητα ανάπτυξης σε 1.200, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για αγώνες και προπονήσεις Ακαδημιών, τέσσερα γήπεδα τένις και δύο κτίρια αποδυτηρίων.
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στην περιοχή του Τροκαντερό (μεταξύ του θωρηκτού «Αβέρωφ» και του γηπέδου Τάε Κβο Ντο), χρηματοδοτήθηκαν εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής και αναπτύσσονται σε έκταση 30 στρεμμάτων.

«Βρίσκομαι εδώ για να τιμήσω την Αυτοδιοίκηση σε μια κορυφαία στιγμή της. Σε μια υποδειγματική, πραγματικά, ολοκλήρωση ενός εγχειρήματος. Ενός εγχειρήματος, το οποίο δείχνει τι μπορεί να καταφέρει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ενός εγχειρήματος, το οποίο δείχνει πώς συνεργάζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού», δήλωσε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του ο κ. Παυλόπουλος.
Αναφερόμενος στο όνομα που θα φέρει το νέο γήπεδο τόνισε: «Από σήμερα φέρει το όνομα της Σοφίας Μπεφόν. Δεν θα χρειαστεί να πω πολλά γιατί γνωρίζετε την Σοφία Μπεφόν. Την ζήσατε. Είναι ένα κομμάτι της ζωής και της Ιστορίας, τολμώ να πω, του Παλαιού Φαλήρου. Αυτής το όνομα φέρει αυτός ο χώρος. Και δεν είναι μόνον ότι αποτελεί αυτό τιμή στη μνήμη της Σοφίας Μπεφόν. Είναι ότι αυτά τα παιδιά, τώρα και στο μέλλον, που θα αθλούνται εδώ το όνομα της Σοφίας Μπεφόν – και ελπίζω να διδάσκουν οι γονείς και οι συγγενείς σ’αυτά τα παιδιά τι σημαίνει αυτό το όνομα – θα διδάσκονται ταυτόχρονα ποιες είναι οι μεγάλες αρχές και αξίες ημών των Ελλήνων, ημών των Ευρωπαίων» σημείωσε ο κ.Παυλόπουλος.

Στην τελετή χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νέας Σμύρνης, κ. Συμεών, ενώ σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου καθώς και ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιαννης Σγουρός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ