Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Τελικός Κυπέλλου: Οι πιθανές ημερομηνίες και η έδρα διεξαγωγής μετά τη νέα αναβολή

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ένα πραγματικό θρίλερ έχει μετατραπεί η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού.

Μετά την πρώτη αναβολή στα τέλη Ιουλίου (όταν η ΕΠΟ επέλεξε το γήπεδο της Ριζούπολης και προέκυψαν οι αντιρρήσεις της Αστυνομίας αλλά και της Περιφέρειας Αττικής), χθές το βράδυ έγινε γνωστό ότι ο αγώνας οδηγήθηκε σε δεύτερη αναβολή, καθώς προέκυψε θετικό δείγμα στα τεστ κορωνοϊού που έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, θετικός βρέθηκε ο Αργεντινός Μάξι Λοβέρα (ο τρίτος παίκτης του Ολυμπιακού από τη στιγμή που άρχισε η προετοιμασία καθώς είχαν προηγηθεί οι Σεμέδο, Τζολάκης) κι έτσι ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα Κυριακή (ΟΑΚΑ, 21:00) δεν θα διεξαχθεί.

Επιπροσθέτως μέσα στο επόμενο διήμερο όλα τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας (παίκτες, προπονητές, σταφ) του Ολυμπιακού και γενικά ολοι όσοι ήρθαν σε επαφή με το Λοβέρα θα υποβληθούν σε δύο διαδοχικά τεστ και εφόσον είναι αρνητικά τότε θα μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις (εδώ το ενδιαφέρον έχει να κάνει με τους Έλληνες και ξένους διεθνείς που πρέπει να ενσωματωθούν στις εθνικές τους ομάδες), ενώ θα απολυμανθεί και το προπονητικό κέντρο του Ρέντη.

Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό το μπαλάκι πέφτει για ακόμη μια φορά στην ΕΠΟ, η οποία καλείται να λύσει τον γρίφο τόσο της ημερομηνίας της διεξαγωγής όσο και το γηπέδου που θα φιλοξενήσει έναν τελικό, ο οποίος από γιορτή έχει μετατραπεί σε φαρσοκωμωδία εξαιτίας της ανικανότητας της Ομοσπονδίας να διοργανώσει έναν αγώνα χωρίς την παρουσία κόσμου.

Η πρώτη διαρροή από την πλευρά της Ομοσπονδίας ως προς τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής ανέφερε απλά την επιθυμία της να γίνει ο αγώνας πριν την έναρξη της Super League 1, ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει η Λίγκα να δεχθεί να μεταφέρει κατά μία εβδομάδα τη σέντρα της νέας σεζόν.

Δεδομένου ότι η Εθνική ομάδα έχει αγώνες στις 3 και 6 Σεπτεμβρίου (με Σλοβενία και Κόσοβο εκτός έδρας) για το UEFA Nations League, ο τελικός μπορεί να οριστεί στις 12/9 ημέρα που θεωρητικά θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα και αυτό θα αποφασιστεί αύριο που συνεδριάζει η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας (ενώ τη Δευτέρα συνεδριάζει με τη σειρά της η Super League για την προκήρυξη, την κλήρωση και τις ημερομηνίες του νέου πρωταθλήματος).

Κι αν η ημερομηνία είναι το ένα ζήτημα, το δεύτερο είναι το γήπεδο, καθώς το ΟΑΚΑ από τη Δευτέρα θα κλείσει προκειμένου να γίνουν εργασίες βελτίωσης του αγωνιστικού χώρου που είναι σε κάκιστη κατάσταση. Έτσι αν επιλεχθεί μια σχετικά κοντινή ημερομηνία, τότε είναι πολύ πιθανό ο τελικός να οριστεί στο γήπεδο της Ριζούπολης!

Με ανοικτά τα θέματα που αφορούν το πότε και το που θα γίνει επιτέλους ο φετινός τελικός, τουλάχιστον από χθες ξέρουμε ότι έπαψε να υφίσταται η υποχέωση των ομάδων να αγωνιστούν με τα περσινά ρόστερ! Η περσινή σεζόν λήξει και τυπικά αύριο Δευτέρα 31/8, οπότε όταν τελικά βρεθούν στο γήπεδο Ολυμπιακός και ΑΕΚ ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Μάσιμο Καρέρα θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τους παίκτες που απέκτησαν (ή και θα αποκτήσουν) στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ