Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδος: ΑΕΚ και Ολυμπιακός μονομαχούν σήμερα στον Βόλο για τον τίτλο

Δημοσιεύθηκε

στις

Απόψε (21:00, Cosmote Sport 1 και… κονσέρβα στις 11 στην ΕΡΤ) στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος ποδοσφαίρου για την σεζόν 2019/20.

Μπορεί να ξεκίνησε χθες το πρωτάθλημα της Super League, αλλά έχει παραμείνει… εκκρεμότητα η διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, μετά από δύο αναβολές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι απόψε στο Βόλο (η τρίτη έδρα μετά την Ριζούπολη και το ΟΑΚΑ!) θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Η Ενωση θέλει το τρόπαιο, όπως έκανε το 2016 με τον ίδιο αντίπαλο, ενώ ο ΟΣΦΠ στοχεύει στο νταμπλ. Ιδιαιτερότητα στον αποψινό τελικό ότι τόσο ο Μάσιμο Καρέρα, όσο και ο Πέδρο Μαρτίνς θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ποδοσφαιριστές μόνο από το περσινό ρόστερ (όσους παρέμειναν) και όχι τις μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι.

Οι ποδοσφαιριστές έπρεπε να υποβληθούν σε εξετάσεις για τον Covid-19 πριν τον τελικό, βάσει των κανονισμών και του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Και ευτυχώς τόσο τα τεστ της ΑΕΚ, όσο και αυτά του Ολυμπιακού ήταν αρνητικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διεξαγωγής του τελικού.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Ο Μάσιμο Καρέρα δείχνει να έχει καταλήξει στο σύστημα της ΑΕΚ με το οποίο θα κατεβάσει την ομάδα του και όλα δείχνουν πως αυτό θα είναι το 4-3-3. Ο Τσιντώτας αναμένεται να καθίσει κάτω από τα γκολποστ, οι Τσιγκρίνσκι και Σβάρνας το δίδυμο των στόπερ, ο Λόπες αριστερό μπακ και ο Μπακάκης στο δεξί άκρο της άμυνας.Στο κέντρο ο Σιμόες, ο Κρίστιτσιτς και ο Μάνταλος θα συνθέτουν την τριάδα, ενώ Λιβάγια αριστερά, Βέρντε δεξιά και Ολιβέιρα στην κορυφή θα είναι οι επιλογές για την επιθετική τριπλέτα.

Η αποστολή της ΑΕΚ για τον τελικό συγκεκριμένα απαρτίζεται από τους: Τσιντώτα, Αθανασιάδη, Θεοχάρη, Μπακάκη, Λόπες, Λάτσι, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα, Παουλίνιο, Σταμούλη, Μιτάι, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Σιμόες, Αλμπάνη, Μάνταλο, Σαμπανάτζοβιτς, Μαχαίρα, Μπότο, Λιβάια, Ολιβέιρα, Χριστόπουλο.

Το πλάνο του Ολυμπιακού

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, η τελική πρόβα για τον αυριανό τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ θα γίνει απόψε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς φαίνεται πως έχει προβάδισμα το 4-3-3. Ο Πορτογάλος προπονητής προσανατολίζεται σ’ ένα σχήμα με τον Τζολάκη στο τέρμα, τους Τοροσίδη στο αριστερό και Μπρούνο στο δεξί άκρο άμυνας και τους Μπα και Σισέ στόπερ. Στο κέντρο την τριάδα θα συνθέτουν οι Καμαρά, Μπουχαλάκης και Καφού, ενώ ο Βαλμπουενά με έναν εκ των Μασούρα, Φορτούνη και Ραντζέλοβιτς θα πλαισιώνουν τον Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού: Αλέν, Τζολάκης, Καραργύρης, Κρίστινσον, Ραφίνια, Μπα, Σισέ, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Χολέμπας, Βρουσάι, Μπουχαλάκης, Καφού, Καμαρά, Σουρλής, Μασούρας, Βαλμπουενά, Φορτούνης, Ραντζέλοβιτς, Μπρούνο, Κάιπερς, Σουντανί, Χασάν, Ελ Αραμπί.

Ο διαιτητής του ΑΕΚ-Ολυμπιακός

​Ο Ολλανδός ρέφερι Μπιόρν Κάιπερς είναι αυτός που θα σφυρίξει απόψε τον τελικό. Στο μεταξύ, βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Σάντερ Φαν Ρούκελ και Έρβιν Γιαν Ζόσεφ Ζέινστρα, ενώ 4ος ο επίσης Ολλανδός Ροβ Ντιεπέρινκ. Στο VAR θα είναι ο συμπατριώτης του Πάουλους Φαν Μπούκελ, ενώ βοηθός VAR θα είναι η Χρυσούλα Κουρομπύλια.

Το Cosmote Sport 1 θα βγάλει pre game εκπομπή από τις 19:30 με τους Κώστα Ψάρρα και Τόλη Χριστοφοράκη, τον αγώνα στις 21:00 περιγράφει ο Αντρέα Παλομπαρίνι, ενώ στο ρεπορτάζ θα βρίσκονται οι Πάνος Μάλαμας, Δημήτρης Σπηλιόπουλος και Ανδρέας Σερεβέτας. Για την ΕΡΤ Sports στις 23:00 περιγράφει ο Γιώργος Χαϊκάλης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ