Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Τα 11 χρόνια ήταν πολλά – Πανηγυρική άνοδος του Αμαρουσίου στην Basket League

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο δρόμο που άνοιξε νωρίτερα ο Τρίτων, βάδισε και το Μαρούσι, που νίκησε άνετα με 80-68 τον Πανερυθραϊκό κι έγινε η δεύτερη ομάδα που εξασφάλισε το «εισιτήριο» της ανόδου στη Basket League.

Τρίτωνας και Μαρούσι θα αναμετρηθούν την Κυριακή (28/05) για τον τίτλο της σεζόν 2022/2023 στην Α2 ανδρών, σε αγώνα που θα ξεκινήσει στις 15:45, ενώ νωρίτερα (13:00)θα  διεξαχθεί ο «μικρός» τελικός ανάμεσα στους ηττημένους των ημιτελικών, Ψυχικό και Πανερυθραϊκό.

«Κλειδί» στην εξέλιξη του αγώνα ήταν η εξαιρετική 3η περίοδος που έκανε η ομάδα των βορείων προαστίων σε επίθεση και άμυνα (32-14), φτάνοντας στη μεγάλη νίκη και στην επιστροφή της στα «σαλόνια» του επαγγελματικού μπάσκετ μετά από 11 χρόνια.

Δεκάλεπτα: 19-13, 39-33, 71-47, 80-68

Σκαραφίγκας: «Δεν ξέρω το συναίσθημα της αποτυχίας»

Ο Γιώργος Σκαραφίγκας ήταν ενθουσιασμένος μετά τον θρίαμβο του Αμαρουσίου επί του Πανερυθραϊκού και την εξασφάλιση της επιστροφής στην Basket League.

Ο τεχνικός της ομάδας των βορείων προαστίων μοίρασε συγχαρητήρια και παράλληλα ξεκαθάρισε ότι οι παίκτες του θα παίξουν και στην κορυφαία κατηγορία.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Αξίζουν συγχαρητήρια και στις τέσσερις ομάδες αλλά και στην ΕΟΚ για την καταπληκτική διοργάνωση. Είμαστε περιχαρείς, είναι μια μεγάλη στιγμή για την πόλη, την ομάδα, τον οργανισμό μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτά τα παιδιά, που θα παίξουν στην Α1, γιατί θα παίξουν στην Α1» είπε και πρόσθεσε: «Είμαι ευλογημένος γιατί έχω παίξει πολλά τέτοια ματς και δεν ξέρω το συναίσθημα της αποτυχίας. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που συμπαραστάθηκε σε αυτή την ομάδα».

Από την πλευρά του ο Ορφέας Στασινός είπε: «Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Πανερυθραϊκού. Ξέραμε πως θα ήταν ένας δύσκολος ημιτελικός. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την άνοδο, μόνο εμείς ξέρουμε πόσα χρόνια παλεύαμε να το πετύχουμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ