Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Τα “αστέρια” του μηχανοκίνητου αθλητισμού δίνουν ραντεβού στο ΟΑΚΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Προ των πυλών του ΟΑΚΑ βρίσκεται η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα λάβει χώρα, με ελεύθερη είσοδο των θεατών, στην Υπερειδική Διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις το προσεχές Σαββατοκύριακο 17-18 Σεπτεμβρίου 2022.

Η προσφορά του Υφυπουργείου Αθλητισμού και του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη να παραχωρήσει το ειδικά διαμορφωμένο ΟΑΚΑ της Υπερειδικής του Ράλλυ Ακρόπολις στην ΟΜΑΕ και στους Ελληνες λάτρεις των αγώνων αυτοκινήτου, θα δημιουργήσει μία ιστορική στιγμή στον μηχανοκίνητο αθλητισμό της χώρας μας.

Το Σάββατο 17/9 θα διεξαχθεί μια άκρως θεαματική επίδειξη πλαγιολισθήσεων και καπνού του αγώνα All Stars Drift Race, και την Κυριακή 18/9 θα ακολουθήσει το All Stars Race, ένας αγώνας ατομικής χρονομέτρησης των οδηγών/πληρωμάτων και των αυτοκινήτων των άλλων κατηγοριών -Rally, Αναβάσεων κ.λπ.- του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

 

Αυτή η μοναδική γιορτή της αγωνιστικής δράσης και του θεάματος ξεκινά σήμερα Παρασκευή 16/9, με τον Διοικητικό και Τεχνικό Έλεγχο – αρχικά για τον αγώνα All Stars Race, στις 14:00-17:00, στα γραφεία και στον προαύλιο χώρο της ΟΜΑΕ.

Θα ακολουθήσει, για τον αγώνα All Stars Drift Race, ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος των αγωνιζόμενων στις 17:00-20:00 στην Πύλη Α του ΟΑΚΑ, στο χώρο όπου οι ομάδες θα μπορούν να στήσουν και το Service τους.

 

Το πρόγραμμα των αγώνων

Η πίστα στο εσωτερικό του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας θα τροποποιηθεί κατάλληλα ώστε να καλύψει τις ανάγκες των αγώνων Drift με διαδρομή πλάτους 14 μέτρων. Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε ζευγάρια, σε μάχες με πολύ καπνό, door to door συναγωνισμό, για να προσφέρουν απλόχερα το συγκλονιστικό θέαμα της κατηγορίας Pro (Drift 1).

Ο αγώνας All Stars Drift Race του Σαββάτου 17/9 θα ξεκινήσει στις 10:00 με τα ελεύθερα περάσματα των αγωνιζόμενων, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 12:30. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, στις 12:45 και μέχρι τις 14:30, θα διεξαχθούν τα βαθμολογημένα περάσματα, και θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις 16:00-16:45.

 

 

Στις 17:30 θα ξεκινήσει η διαδικασία των ελεύθερων περασμάτων ανά ζευγάρια, που θα διαρκέσει μέχρι τις 18:45. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19:00, και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 22:30 που είναι προγραμματισμένη να γίνει η απονομή.

Όσο για τον αγώνα All Stars Race της Κυριακής 18/9, η ημέρα θα ξεκινήσει στις 08:30-09:30 με το άνοιγμα της πίστας για όσους αγωνιοζόμενους θέλουν να την περπατήσουν (Track walk). Στις 09:30 θα ακολουθήσει η ενημέρωσή τους από την οργάνωση, και στις 10:00 θα αρχίσουν τα ελεύθερα περάσματα, και αμέσως μετά θα ξεκινήσει ο αγώνας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ