Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Σχολική Κολύμβηση Δημόσιων Σχολείων: Ραντεβού στην πισίνα του «Ν. Πέρκιζας» θα δώσουν παιδιά από 3 Δήμους των Βορείων Προαστίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Ν. Πέρκιζας», με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, το πρόγραμμα «Σχολική Κολύμβηση Δημόσιων Σχολείων».

Το πρόγραμμα που εντάσσεται στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής είναι πιλοτικό και σ΄αυτό συμμετέχουν  οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Δημοτικού και σκοπός του είναι η εξοικείωση των μαθητών με την ασφαλή κολύμβηση.

Το πρόγραμμα παρακολουθούν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Ν. Πέρκιζας» μαθητές από τα 14 δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου, από έξι δημοτικά σχολεία του Δήμου Βριλησσίων και έξι του Δήμου Αγ. Παρασκευής.

Η επιλογή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου «Ν. Πέρκιζας» για την πραγματοποίηση του προγράμματος γίνεται από τη Δ/νση Φυσικής Αγωγής Β΄ Αθήνας. Το γεγονός επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών και μέσων ασφαλείας που διαθέτει το κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλανδρίου στο αθλητικό κέντρο «Ν. Πέρκιζας».

Το κολυμβητήριο διαθέτει δύο δεξαμενές. Στη μεγάλη γίνονται τα δημοτικά προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης παιδιών και ΑμεΑ, γυμναστικής ενηλίκων στο νερό και ελεύθερης κολύμβησης. Τα προγράμματα προορίζονται για δημότες και μη. Ο χώρος εποπτεύεται από εξειδικευμένο προσωπικό.

Η μικρή δεξαμενή χρησιμοποιείται από μικρά παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πισίνες είναι εξοπλισμένες με ειδικό αναβατόριο που επιτρέπει την άνετη, γρήγορη και ασφαλή είσοδο και έξοδο σ’ αυτές των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ