Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Στις εγκαταστάσεις του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Ομίλου Ρουφ ο Γ. Πατούλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Ομίλου Ρουφ (ΠΑΟ Ρουφ).

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίβλεψης των έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής για την αναβάθμιση 7 γηπέδων ποδοσφαίρου στο Δήμο Αθηναίων και είναι προϋπολογισμού 470.928,29 €. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και υλοποιείται με βάση τα όσα προβλέπονται στην προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).
Στο πλαίσιο της επίβλεψης ο Γ. Πατούλης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΑΟ Ρουφ Θ. Κουνάδη καθώς και με αθλητικούς παράγοντες με τους οποίους συζήτησε τη δυνατότητα επιπλέον ενίσχυσης με έργα των αθλητικών υποδομών.
Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης σε δηλώσεις του αμέσως μετά επισήμανε ότι στόχος της Περιφέρειας Αττικής είναι η ενίσχυσή της ασφάλειας και η έμπρακτη στήριξη των αθλούμενων και του μαζικού αθλητισμού, ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε:
«Σήμερα επισκεφθήκαμε τη γειτονιά του Ρουφ και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της ιστορικής ομάδας του, του Αθλητικού Ομίλου ΡΟΥΦ, μαζί με τον Πρόεδρό της ομάδας τον κύριο Κουνάδη, ο οποίος δίνει έναν άοκνο αγώνα προκειμένου να κρατήσει, αφενός ζωντανή την ομάδα, αφετέρου να διατηρήσει σε λειτουργία τους αθλητικούς χώρους. Με τη συμβολή της Περιφέρειας έχουν ολοκληρωθεί δύο γήπεδα 7χ7 και 5χ5, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των συνολικά επτά που αναβαθμίζονται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα κος Δημόπουλος, αλλά και εγώ προσωπικά, εμφορούμενος από την αγάπη μου για την Αθήνα αλλά και την γειτονιά μου τα Πετράλωνα, προχωράμε στη διαμόρφωση όλων εκείνων των προϋποθέσεων που θα παρέχουν στα παιδιά μας τις συνθήκες, ώστε μέσα από τον αθλητισμό και την άθληση, να προάγεται η ιδέα του “ευ αγωνίζεσθαι” αλλά και γενικότερα η υγεία».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γ. Δημόπουλος επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, έχει ξεκινήσει και υλοποιεί συστηματικά την ανακαίνιση όλων των μεγάλων και μικρών αθλητικών χωρών της Αθήνας, ώστε σιγά-σιγά να μπορέσουμε να αναδείξουμε το φυτώριο του ελληνικού αθλητισμού. Ο Πρόεδρος κ. Κουνάδης αφού ευχαρίστησε για τη στήριξη το Γ. Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, τόνισε ότι είναι σημαντικό που η Περιφέρειας βρίσκεται συμπαραστάτης στην προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών που στοχεύουν να παρέχουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής και στα παιδιά μας.
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις που αναβαθμίζονται
Σύμφωνα με την ενημέρωση του Περιφερειάρχη μέχρι τώρα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση των πέντε, από τα επτά συνολικά γήπεδα που αναβαθμίζονται. Με βάση την προγραμματική σύμβαση οι βασικές εργασίες που εκτελούνται αφορούν στην αντικατάσταση χλοοταπήτων, στην αντικατάσταση συρματοπλεγμάτων, διχτυών οροφής και περιμετρικών και των «εστιών» του ποδοσφαίρου, στη βαφή σωλήνων περίφραξης καθώς και περιμετρικών τοιχίων και ιστών φωτισμού.
Οι περιοχές εκτέλεσης εργασιών:
1. Γήπεδο στο Θησείο: Στο πάρκο στην οδό Αποστόλου Παύλου.
2. Γήπεδο (α) στο Ρουφ: Στην οδό Εχελιδών, πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου 11χ11
3. Γήπεδο (β) στο Ρουφ: Στην οδό Πειραιώς, δίπλα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ
4. Γήπεδο Αυλώνος: Στο τέρμα της οδού Αυλώνος, στο πάρκο κοντά στις Τρεις Γέφυρες
5. Γήπεδο Αλεπότρυπας: Στο τέρμα της οδού Μεγίστης, στην Άνω Κυψέλη
6. Γήπεδο στο Γουδή: Επί των οδών Κανελλοπούλου και Παπανδρέου
7. Γήπεδο Ελληνορώσων: Επί των οδών Βλαχάκη και Μάργαρη
 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ