Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ρατσιστικό hashtag για την εθνική ομάδα μπάσκετ δημοφιλές στο Twitter – Σφοδρότατες αντιδράσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα απαράδεκτο και ρατσιστικό hashtag σκαρφάλωσε στην κορυφή των trends του (ελληνικού) Twitter και προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις.

Με ένα ρατσιστικό παραλήρημα στο Twitter, πολλοί χρήστες αντιδρούν στην παρουσία των Γιάννη, Θανάση, Κώστα και Άλεξ Αντετοκούνμπο στην εθνική ομάδα που προετοιμάζεται για το Eurobasket.

Συγκεκριμένα, με το απαράδεκτο hashtag «#not_my_national_team» («όχι η Εθνική ομάδα μου») που κυκλοφορεί στο Twitter, πολλοί χρήστες του διαδικτύου βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν το ρατσιστικό τους μένος.

Το «#not_my_national_team», συνοδευόμενο με τη φωτογραφία των αδελφών Αντετοκούμπο αλλά και του Ντόρσεϊ με τη γαλανόλευκη εμφάνιση, ξεπέρασε ακόμη και το hashtag #υποκλοπες, που αναφέρεται στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Πάντως, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος: Μεγάλη μερίδα πολιτών, επώνυμων και μη, κατακρίνουν αυτή την ρατσιστκή «τάση» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που «χτυπά» την εθνική ομάδα.

Είναι ενδεικτικό ότι γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, έκανε λόγο για μεγάλη ντροπή. «Ο αθλητισμός είναι το ιδανικότερο όχημα ενσωμάτωσης, συμπερίληψης, ανοχής στη διαφορετικότητα και άρσης των διακρίσεων. Τι ντροπή αυτό το hashtag» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.

«Υπερήφανος για τα αδέλφια #Αντετοκουμπο και την συμμετοχή τους στην Εθνικη Ελλάδας! Το #not_my_national_team δεν είναι πατριωτισμός! Είναι αμόκ ρατσισμού και ξενοφοβίας που «μικραίνει» και βλάπτει την Ελλάδα», αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 08 08 093121

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ