Αθλητισμός
Ρατσιστικό hashtag για την εθνική ομάδα μπάσκετ δημοφιλές στο Twitter – Σφοδρότατες αντιδράσεις
Με ένα ρατσιστικό παραλήρημα στο Twitter, πολλοί χρήστες αντιδρούν στην παρουσία των Γιάννη, Θανάση, Κώστα και Άλεξ Αντετοκούνμπο στην εθνική ομάδα που προετοιμάζεται για το Eurobasket.
Συγκεκριμένα, με το απαράδεκτο hashtag «#not_my_national_team» («όχι η Εθνική ομάδα μου») που κυκλοφορεί στο Twitter, πολλοί χρήστες του διαδικτύου βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν το ρατσιστικό τους μένος.
Το «#not_my_national_team», συνοδευόμενο με τη φωτογραφία των αδελφών Αντετοκούμπο αλλά και του Ντόρσεϊ με τη γαλανόλευκη εμφάνιση, ξεπέρασε ακόμη και το hashtag #υποκλοπες, που αναφέρεται στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.
Πάντως, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος: Μεγάλη μερίδα πολιτών, επώνυμων και μη, κατακρίνουν αυτή την ρατσιστκή «τάση» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που «χτυπά» την εθνική ομάδα.
Είναι ενδεικτικό ότι γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, έκανε λόγο για μεγάλη ντροπή. «Ο αθλητισμός είναι το ιδανικότερο όχημα ενσωμάτωσης, συμπερίληψης, ανοχής στη διαφορετικότητα και άρσης των διακρίσεων. Τι ντροπή αυτό το hashtag» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.
«Υπερήφανος για τα αδέλφια #Αντετοκουμπο και την συμμετοχή τους στην Εθνικη Ελλάδας! Το #not_my_national_team δεν είναι πατριωτισμός! Είναι αμόκ ρατσισμού και ξενοφοβίας που «μικραίνει» και βλάπτει την Ελλάδα», αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου4 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Κεντρικό Θέμα1 εβδομάδα ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα6 ημέρες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός