Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Πρώτη επιλογή του ΠΑΟΚ για την επίθεση ο Λέο Μπονατίνι

Δημοσιεύθηκε

στις

@wolves Με τον Πρίγιοβιτς να αποτελεί παρελθόν για τον ΠΑΟΚ,  φλέγον θέμα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι η απόκτηση ενός βασικού επιθετικού. Ο Σέρβος φορ «μετακόμισε» στο Ντουμπάι, όπου θα παίζει για την Αλ Ιτιχάντ και έτσι ο «δικέφαλος» του βορρά έχασε το μεγαλύτερο σκόρερ του.

Μέχρι και την αποχώρηση του, στις αρχές Ιανουαρίου, ο Πρίγιοβιτς είχε σκοράρει 55 γκολ στις 86 συμμετοχές του με την ομάδα και το κενό που άφησε είναι μεγάλο- όσον αφορά στα τέρματα. Έτσι λοιπόν, ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος χωρίς Πρίγιοβιτς και φάνηκε ότι η απουσία του δεν είναι πρόβλημα, καθώς πήρε εύκολα τη νίκη.

Στη 16η αγωνιστική επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 3-0 ενώ με το ίδιο σκορ κέρδισε και τον Πανιώνιο στην τελευταία αγωνιστική. Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι ακόμα και χωρίς τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος με 9 γκολ ήταν ο τοπ σκόρερ του και στη φετινή σεζόν για όσο αγωνίστηκε, κρατάει δικαιολογημένα το αήττητο σερί του στη Σούπερ Λιγκ.

Στην πρώτη γραμμή αντικατάστασης του Πρίγιοβιτς φαίνεται να είναι ο Λέο Μπονατίνι, ο οποίος παίζει για τους Γουλβς στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει θητεύσει στις ομάδες Κρουζέιρο, Γκοΐας, Εστορίλ και Αλ Χιλάλ προτού πάει στους Γουλβς. Η πορεία του μάλιστα στην Εσορτίλ ήταν που έκανε την Αλ Χιλάλ να δώσει τον ποσό των 5,5 εκ. ευρώ για να τον φέρει στο ρόστερ της. Και όχι άδικα, αφού ο Μπονατίνι κατάφερε να σημειώσει 15 γκολ και 4 ασίστ σε 36 συμμετοχές.

Μετά από αυτό, σειρά είχαν οι Γουλβς με τους οποίους σημείωσε 12 γκολ και 6 ασίστ σε 47 εμφανίσεις, βοηθώντας σημαντικά την ομάδα στην άνοδο της στην Πρέμιερ Λιγκ. Αυτά βέβαια πέρυσι… γιατί στη φετινή χρονιά ο Βραζιλιάνος μετράει μόλις 9 συμμετοχές, χωρίς να έχει την ευκαιρία να δείξει τις ίδιες επιδόσεις (1 γκολ και μία ασίστ έως τώρα). Το μόνο εμπόδιο που φαίνεται να υπάρχει ως προς την απόκτηση του Μπονατίνι από τον ΠΑΟΚ είναι η υψηλή μεταγραφική ρήτρα, με το κόστος να είναι μεγάλο ακόμα και στην περίπτωση δανεισμού του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ