Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Πρίγκιπας του Μονακό ο Τσιτσιπάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον πρώτο τίτλο της καριέρας του σε «1000άρι» τουρνουά της ATP πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κατακτώντας το Masters του Μόντε Κάρλο.

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε στον τελικό του Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ με 6-3, 6-3, ολοκλήρωσε τους αγώνες του στο Πριγκιπάτο χωρίς να χάσει ούτε σετ και πήρε το τρόπαιο και 1.000 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

Συνολικά, είναι ο έκτος επαγγελματικός τίτλος (σε 14 τελικούς) για τον Τσιτσιπά και ο πρώτος για το 2021. Μέχρι σήμερα, ο 22χρονος τενίστας είχε κατακτήσει τέσσερα τουρνουά της σειράς ATP 250, σε Μασαλία (δύο φορές), Στοκχόλμη και Εστορίλ, καθώς και τον τίτλο στο τελικό τουρνουά ATP Finals του 2019, στο Λονδίνο.

Οποιαδήποτε… ένσταση, βασιζόμενη στο γεγονός ότι ο Τσιτσιπάς δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει στο Μόντε Κάρλο κάποιον από τους τέσσερις παίκτες που βρίσκονται πάνω από τον ίδιο στην παγκόσμια κατάταξη, διαλύθηκε από την εικόνα του τελικού.

Απέναντι σε έναν πολύ δυνατό και φορμαρισμένο αντίπαλο, που ειδικεύεται σε χωμάτινες επιφάνειες και προερχόταν από τη μεγάλη νίκη επί του Ράφα Ναδάλ στα προημιτελικά, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε επίδειξη δύναμης και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητάς του. Έκανε break με το… καλημέρα του τελικού, προηγήθηκε 3-0 και κράτησε εύκολα τα σερβίς του μέχρι το τέλος του πρώτου σετ (6-3).

Στο δεύτερο σετ, αν και ο Τσιτσιπάς έκανε ξανά break νωρίς (2-1), ο Ρούμπλεφ ήταν πιο ανταγωνιστικός και πίεσε τον Στέφανο, που όμως έπαιξε πολύ ώριμα, απέφυγε τα «εύκολα» λάθη και διατήρησε το προβάδισμα. Ο Ρώσος ζόρισε τον Έλληνα τενίστα στο όγδοο γκέιμ, αλλά ο Τσιτσιπάς με μεγάλη αποφασιστικότητα κράτησε το σερβίς του και έκλεισε με break τον τελικό.

Ήταν ο δεύτερος τελικός μεταξύ των δύο παικτών, με τον Τσιτσιπά να παίρνει τη ρεβάνς για την ήττα του πέρυσι στο Αμβούργο και ταυτόχρονα να παίρνει το «πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (4-3).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ