Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Πιο κοντά το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δημοσιεύθηκε

στις


Με το άνοιγμα της Βουλής στις 25 Μαϊου, μετά τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές, θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε για τα ρυθμιστικά σχέδια Αθήνας Αττικής και Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει τη νομοθετική ρύθμιση για το σχεδιασμό και την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής για το γήπεδο της ΑΕΚ. Σε αυτό επιστρέφεται στην Ένωση μέρος της έκτασης που της είχε δοθεί το 1934, αυξάνοντας από τα 26,5 που χρησιμοποιούσε πριν γκρεμιστεί σε 29.1, ενώ υπάρχουν ακόμα τρία στρέμματα περιμετρικά του γηπέδου για την δημιουργία πεζόδρομου.
Θεωρείται πιθανό πως κάποιοι θα αντιδράσουν με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας αν και στις υποχρεώσεις του συλλόγου είναι ‘’το ζωντάνεμα’’  του Αλσους της περιοχής με την συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων Δημάρχων να έχουν σταθεί με το μέρος των κιτρινόμαυρων. Όσον αφορά τώρα την ομάδα και τα αγωνιστικά της, υπάρχει μια φάση αναγέννησης που έχει ξεκινήσει αργά αλλά μεθοδικά. Οι άνθρωποι της ομάδας με μελετημένες κινήσεις με πρώτη και κυριότερη το χτίσιμο του νέου σπιτιού της ομάδας στην φυσική της έδρα θέλουν να της δώσουν την χαμένη της αίγλη. Κινήσεις μεταγραφικής ενίσχυσης αλλά και προώθησης της ιδέας ΑΕΚ, όπως αυτή με την έκδοση βιβλίου ιστορίας για τα 90 χρόνια του συλλόγου βοηθούν στην ανόρθωση του αναστήματος των φιλάθλων της.                                 

“Καίει” το γηπεδικό                                 

Το έμψυχο υλικό της ΑΕΚ την φετινή περίοδο κατά πολύ μεγάλο ποσοστό ανανεώνεται και υπάρχουν αρμόδιοι να κάνουν τις επιλογές, αφού το μέγεθος του συλλόγου αντιπροσωπεύει ένα κομμάτι της αθλητικής και όχι μόνο ιστορίας της χώρας. Η άνοδος στην Football League σωστά δεν πανηγυρίστηκε, αλλά μπήκε μαθηματικό τέλος σε μία βαριά από όλες τις απόψεις υποχρέωση. Εκείνο που όμως ‘’που καίει’’ τους Ενωσίτες αλλά και τον εμπορικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής είναι η έναρξη των εργασιών για την νέα έδρα-γήπεδο  αφού τα δέκα χρόνια που πέρασαν από το γκρέμισμα και οι προσδοκίες γεννά ερωτήματα που, σε συνάρτηση από το γεγονός της οικονομικής κρίσης, μεγαλώνουν την αβεβαιότητα. Οι καινούργιες πληροφορίες δίνουν υπό φυσιολογικές συνθήκες ως μήνα έναρξης ξεκινήματος των εργασιών το Σεπτέμβριο.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ