Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Το CAS επιστρέφει τους 7 βαθμούς – Κορυφώνεται η μάχη με ΑΕΚ για την 2η θέση

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης αποφάσισε να επιστραφούν οι 7 βαθμοί στον ΠΑΟΚ και επέστρεψε την υπόθεση στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ ζητώντας να τη δικάσει εκ νέου μπαίνοντας στην ουσία της υπόθεσης. Κορυφώνεται η μάχη με ΑΕΚ για την 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Η υπόθεση επιστρέφει στην εφέσεων, που θα πρέπει να την εκδικάσει από την αρχή της για το αν προκύπτει πολυϊδιοκτησία μεταξύ των δύο ομάδων, δίχως να δεσμεύεται από καμία εισήγηση-απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Σαν να ξεκινάει η δικαστική «μάχη» από την αρχή, καθώς μετά από την όποια απόφαση εκδώσει η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, θα μπορεί η κάθε πλευρά να προσφύγει εκ νέου στο CAS.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ σημείωναν πως η σημερινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Λοζάνης αποτελεί μια νίκη για τις θέσεις του Συλλόγου σε δύο σημεία.

Μάχη μέχρι το τέλος για την 2η θέση 

Νέα δεδομένα υπάρχουν πλέον και για την μάχη της 2ης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Με την επιστροφή των βαθμών αυτών, αλλάζει και η βαθμολογία όσον αφορά την δεύτερη θέση, αφού ο ΠΑΟΚ πάει στους 68, κάτι που σημαίνει πως ξεπερνά την ΑΕΚ η οποία έχει 65.

Ουσιαστικά οι επόμενες 2 αγωνιστικές θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο στο βαθμολογικό πίνακα, καθώς οι αναμετρήσεις Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και ΟΣΦΠ – ΠΑΟΚ την Κυριακή θα δώσουν μία πρώτη εικόνα, αλλά την ερχόμενη Τετάρτη στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό ποια από τις δύο ομάδες θα κόψει πρώτη το νήμα της 2ης θέσης.

Αναλυτικά η βαθμολογία των Play Offs

  1. Ολυμπιακός 85
  2. ΠΑΟΚ 68
  3. ΑΕΚ 65
  4. Παναθηναϊκός 52
  5. Αρης 38
  6. ΟΦΗ 36

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ