Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Παναθηναϊκός: Πέρασε από την Γενική Συνέλευση η Διπλή Ανάπλαση – «Ξεκλειδώνει» το νέο γήπεδο στον Βοτανικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, υπερψήφισαν με ποσοστό 68,5% στην ψηφοφορία της Τετάρτης (30/3) τις συμβάσεις της «Διπλής Ανάπλασης» (με Δήμο Αθηναίων, ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι ΑΕΠ Ελαιώνα) και δόθηκε το τελικό «πράσινο φως» για να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το πρότζεκτ, που είχε ως «αιχμή του δόρατος» την κατασκευή νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου κι εγκαταστάσεις του Α.Ο. στην περιοχή του Βοτανικού.

Πιο αναλυτικά, με 2.051 ψήφους «υπέρ» και 934 ψήφους «κατά», σε σύνολο 2.994 ψηφισάντων -συν 5 λευκά και 4 άκυρα- ξεπεράστηκαν (με πολύ οριακή διαφορά) έπειτα από μία βραδιά «θρίλερ», τα 2/3 των ψήφων που χρειάζονταν βάσει του καταστατικού του Ερασιτέχνη για να υπερψηφιστεί το πρότζεκτ.

Από το πρωί της Πέμπτης, ξεκινούν οι επόμενες κινήσεις για την υπογραφή των συμβάσεων απ’ τις εμπλεκόμενες πλευρές και τις τελικές εγκρίσεις που απαιτούνται, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του σχεδίου της διπλής παρέμβασης σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό.

Στη χθεσινή ψηφοφορία των μελών του Αθλητικού Ομίλου, ψήφισαν 2.994 από τα 4.284 μέλη που είχαν δικαίωμα ψήφου.

Τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για το σύνολο της «Διπλής Ανάπλασης» φτάνουν τα 267 εκατ. ευρώ, με τα χρήματα να έχουν ήδη εξασφαλιστεί σε μεγάλο βαθμό. Από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε. (RRF), έχουν ήδη εγκριθεί 140 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν τα έργα υποδομής στις δύο υπό ανάπλαση περιοχές.

Το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην περιοχή του Βοτανικού -κόστους 115 εκατ. ευρώ- θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ο σχετικός φάκελος έχει ήδη προεγκριθεί απ’ τα αρμόδια υπουργεία κι έχει «μπει» στο νέο κρατικό προϋπολογισμό).

Οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα κατασκευαστούν με έξοδα της ΑΕΠ Ελαιώνα (Alpha Bank και Πειραιώς), που θα καταβάλλει το ποσό των 12 εκατ. ευρώ για την ανέγερσή τους.

Τέλος, η κινητοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων στην περιοχή (δημιουργία κτιρίου γραφείων, εγκαταστάσεις πρώην εργοστασίου Softex, δημιουργία αποθηκευτικών χώρων πρώην εργοστασίου Λιβάνη, εγκαταστάσεις κτιρίου ΑΕΠ Ελαιώνα, μετεγκατάσταση σταθμού ΚΤΕΛ, εγκαταστάσεις πρώην εργοστασίου Soulis), αναμένεται να φτάσει σε μία δεκαετία -μετά τη αποπεράτωση του πρότζεκτ- στο ποσό των 470 εκατ. ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ