Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Εξαιρετική εμφάνιση από την Κυριακή Φιλτισάκου στο Όρεγκον

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου διεξήχθη με επιτυχία στο Γιουτζίν του Όρεγκον των Η.Π.Α., και με έντονο το άρωμα… Ελλάδας!

Την πρώτη ημέρα των αγώνων διεξήχθη ο τελικός των 20.000 μ. βάδην γυναικών, στον οποίο έλαβαν μέρος 41 γυναίκες. Φαβορί εθεωρούντο οι Κινέζες πρωταθλήτριες. Τα προγνωστικά ανέτρεψε η αθλήτρια από το Περού Garcia Leon, η οποία από τη στιγμή της εκκίνησης οδήγησε σε όλο τον αγώνα, τερματίζοντας πρώτη σε χρόνο 1:26.58. Ο χρόνος της νικήτριας αποτελεί Εθνικό ρεκόρ για το Περού.

Από Ελληνικής πλευράς είχαμε τις συμμετοχές: της Πρωταθλήτριας του “Α.Γ.Σ. Ανατολή” Νέας Ιωνίας Κυριακής Φιλτισάκου  και της Παπαφοπούλου Χριστίνας (Πανελληνίου Γ.Σ.).

Η αθλήτρια του Συλλόγου της Νέας Ιωνίας ξεκίνησε στις τελευταίες θέσεις, αρκετά επιφυλακτικά, γιατί πέρασε μια δύσκολη χρονιά προετοιμασίας, αφού είχε ταλαιπωρηθεί με συνεχείς τραυματισμούς. Σιγά, σιγά ανέβασε τους ρυθμούς της για να τερματίσει στην 22η θέση με χρόνο 1:34.55. Η Χριστίνα Παπαδοπούλου ακολούθησε και εκείνη τακτική αναμονής. Τελικά τερμάτισε στην 28η θέση με χρόνο 1:37.20. Και οι δύο αθλήτριες πέτυχαν βελτίωση των προσωπικών τους φετινών ρεκόρ.

 

15/07/2022 Eugene Oregon. World Athletics Championships 2022. 20 km Race walk women’s final. (GRE). Photos Angelos Zymaras

 

Η Κυριακή θα συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών, στο αγώνισμα 35.000 μ. βάδην, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μόναχο 15 – 21 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι στη δεύτερη θέση του αγώνα τερμάτισε η αθλήτρια από την Πολωνία Zdziebloμε χρόνο 1:27.31 και στην τρίτη θέση τερμάτισε, το φαβορί του αγώνα, η αθλήτρια της Κίνας Qieyang με χρόνο 1:27.56.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ