Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Πένθος στην οικογένεια του στίβου – Έφυγε από τη ζωή ο Γ. Παπαβασιλείου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Α.Γ.Σ. “Ανατολή”, έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος Έλληνας πρωταθλητής των δεκαετιών 1950, 1960, των 3.000 μ. με φυσικά εμπόδια, ο «θρύλος των στηπλ», Γιώργος Παπαβασιλείου.

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου είχε τιμηθεί από το Σύλλογό “Ανατολή”, για το σύνολο της αθλητικής σταδιοδρομίας του, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2019 και φέτος έδωσε το “παρών” και στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 4.00 μμ. στο Νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων.

Το μήνυμα της Λέσχης Ιστορίας – Πολιτισμού ΑΕΚ

“Η Λέσχη Ιστορίας-Πολιτισμού ΑΕΚ αποχαιρετά με σεβασμό και μεγάλη συγκίνηση τον υπέροχο άνθρωπο και πρωταθλητή Γιώργο Παπαβασιλείου,ο οποίος θα παραμείνει εσαεί το σύμβολο της ανεπίληπτης ηθικής συμπεριφοράς και των κορυφαίων αθλητικών επιτυχιών.
Με την πραότητα της Αγάπης και την ασυμβίβαστη αφοσίωσή του στις υψηλόφρονες αξίες του αθλητισμού και της ΑΕΚ,αναδείχθηκε σε λαοφιλή προσωπικότητα με υψηλό κύρος και πανελλήνια εκτίμηση.Διέπρεψε στον κλασικό αθλητισμό: Βαλκανιονίκης και Μεσογειονίκης,4ος στους Πανευρωπα’ι’κούς,με δύο συμμετοχές στους Ολυμπιακούς αγώνες,πρωταθλητής Ελλάδος.Πάντοτε αποτελεσματικός δίπλα στην ΑΕΚ σε μάχιμες θέσεις.
Ως ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Ιστορίας-Πολιτισμού της ΑΕΚ συμβούλευε με την οξυδέρκειά του και λάμπρυνε με τη συμμετοχή του τη δράση μας.
Αιώνια η μνήμη της αγαθότητάς του.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ