Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ξηλώνεται η European Super League -Μπαρτσελόνα, Σίτι, Τσέλσι αποχωρούν, το σκέφτεται και η Ατλέτικο Μαδρίτης

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ξηλώνεται» το πουλόβερ της European Super League, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση δημιουργίας της νέας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

Και αυτό διότι, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι και η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι έτοιμες να αποχωρήσουν από το γκρουπ των 12 ομάδων.

Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι το αποφάσισαν, η Μπαρτσελόνα θα θέσει το θέμα σε ψηφοφορία στα μέλη της (οι μετοχές ανήκουν σε φιλάθλους της) και η Ατλέτικο Μαδρίτης κάνει δεύτερες σκέψεις μετά τις σφοδρές αντιδράσεις!

Μάλιστα, αναμένεται το βράδυ να υπάρχει νέα συνάντηση των 12 ομάδων, για να δουν πώς και αν προχωρήσουν τελικά, καθώς ήδη υπάρχουν ηχηρές αποχωρήσεις μετά τις σφοδρές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες και άλλες ομάδες εκ των 12, δείχνουν την αντίστοιχη προσδιάθεση, κάτι μου δημιουργεί εικόνα πρόωρης διάλυσης του εγχειρήματος της ESL.

Η συμμετοχή της Μπαρτσελόνα στην European Super League έχει άμεση σχέση με τη γνώμη των μελών της Μπαρτσελόνα. Οπως έγινε γνωστό από καταλανικά Μέσα Ενημέρωσης, ο Ζοάν Λαπόρτα, συμπεριέλαβε στο συμβόλαιο με την ESL έναν όρο βάσει του οποίου τα μέλη μπορούν να ψηφίσουν κόντρα στη συμμετοχή του club σε αυτή τη νεοσύστατη διοργάνωση. Ετσι, στην επόμενη ψηφοφορία των μελών μπορεί να γίνει ξεκάθαρο ότι η παρουσία της Μπαρτσελόνα στην ESL θα είναι πολύ σύντομη. Κάτι που μοιάζει σχεδόν βέβαιο…

Στην Ισπανία οι δηλώσεις του Ζουάν Λαπόρτα ήταν ενδεικτικές με τον ισχυρό άνδρα της Μπαρτσελόνα να τονίζει: «Η Μπαρτσελόνα δεν θα ενταχθεί στη Super League χωρίς την έγκριση της από τα μάλη της. Αυτοί θα αποφασίσουν, είναι δικός τους ο σύλλογος».

Αντιδράσεις από τους οπαδούς της Τσέλσι

Το βράδυ της Τρίτης (22:00) η Τσέλσι υποδέχεται την Μπράιτον για την 32η αγωνιστική της Premier League και οι οπαδοί των «μπλε» δύο και πλέον ώρες πριν από την έναρξη της αναμέτρησης βρέθηκαν έξω από το «Στάμφορντ Μπριτζ» για να διαμαρτυρηθούν για τη συμμετοχή της ομάδας τους στην European Super League, αλλά και εν γένει για την κίνηση των «12».

Οι φίλοι των Λονδρέζων, περισσότεροι από 3.000, σύμφωνα με τα αγγλικά μέσα, είχαν πλακάτ που έγραφαν «RIP Football» και «Τσέλσι πρέπει να ντρέπεσαι», ενώ είχαν συγκεντρωθεί έξω από την κεντρική είσοδο του γηπέδου απ’ όπου περνούν τα πούλμαν των ομάδων για να μπουν στο γήπεδο. Επίσης, φώναζαν και συνθήματα εις βάρος της European Super League.

Σημειώνεται ότι ο τεχνικός διευθυντής, Πίτερ Τσεχ, κατά την άφιξή του στο γήπεδο θέλησε να πάει και να μιλήσει με τους οπαδούς της Τσέλσι για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος, αλλά αποδοκιμάστηκε έντονα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ