Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ξεκινούν οι δράσεις του «Σχολικού ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πρώτη Διεθνή συνάντηση των μαθητών Ελλάδας του «Σχολικού ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ» με τους μαθητές των άλλων χωρών θα φιλοξενήσει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη από τη Δευτέρα 23 Απριλίου έως τις 26 Απριλίου στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Πλάτων».

Συγκεκριμένα, οι ξένοι μαθητές προέρχονται από τις παρακάτω χώρες: Κίνα, Βραζιλία, Βουλγαρία, Ρωσία, Σλοβακία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Αφγανιστάν, Γεωργία, Σερβία, Πολωνία, Special Olympics Ιταλία και Special Olympics Αγγλία.

Αυτές οι σχολικές αθλητικές δραστηριότητες θα αποτελέσουν το μέσο γνωριμίας και ώσμωσης μεταξύ των μαθητών, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο, θρησκεία, χρώμα, αρτιμέλεια, οικονομικό στάτους.

Οι μαθητές θα βρίσκονται στη χώρα μας με αφορμή τους Παγκόσμιους Εκπαιδευτικούς Αγώνες που με στόχο την διάδοση και εμπέδωση των αρχών και αξιών της Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, για 5η συνεχή χρονιά, από την ISF (International School Sport Federation).

Την επιμέλεια της Διεθνούς συνάντησης των μαθητών – τριων έχει με απόφαση της ISF, η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΕΠΦΑ).

Από τις 23 – 26 Απριλίου λοιπόν, στο Δημοτικό Γυμναστήριο «Πλάτων», 60 γυμνάσια της Περιφέρειας Πειραιά, 5000 μαθητές θα πάρουν μέρος σε έντεκα κινητικές – αθλητικές δραστηριότητες: Πυγμαχία, Αντιπτέριση (Μπάντμιντον), Καλαθοσφαίριση, Παραδοσιακοί Χοροί, Γυμναστική για όλους, Χειροσφαίριση (Χάντμπολ), Επιτραπέζια αντισφαίριση (Πινγκ-πονγκ), Τζούντο, Ξιφασκία, Τοξοβολία, Υδατοσφαίριση (Water Polo) – Δραστηριότητες νερού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ