Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Μυρτώ Ασπιώτη: Το “χρυσό” κορίτσι από τους Ίωνες που έκανε περήφανη την Ελλάδα [Συνέντευξη]

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Κροατία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες η εθνική ομάδα Ταεκβοντό για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μεταξύ αυτών και οι δύο αθλητές του Α.Σ. Ίωνες Ηρακλείου Αττικής, Μυρτώ Ασπιώτη και Μαντές Δημήτρης.

Η Μυρτώ με μια εκπληκτική εμφάνιση διέπρεψε κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια ένα στο στο ατομικό αγώνισμα Τουλ 2 Νταν και ένα στο ομαδικο αγώνισμα Τουλ Νεανίδων, ενώ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό αγώνισμα μαχης -45 Νεανίδες, κάνοντας περήφανο τόσο το σύλλογο και το Ηράκλειο Αττικής, όσο και όλη τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μυρτώ μέσα σε λιγότερο απόέξι μήνες είναι η τρίτη φορά που εκπροσωπεί την χώρα μας με την εθνική ομάδα (Ταεκβοντο και Κικμποξινγκ).

 

 

Ο Χ-τύπος μίλησε με το “χρυσό” κορίτσι των Ιώνων αμέσως μετά τη μεγάλη νίκη καταγράφοντας την εμπειρία και τα συναισθήματά της, τόσο σε σχέση με τις διακρίσεις όσο και σχετικά με τον πρωταθλητισμό εν γένει:

 

Πώς ήταν η εμπειρία σου στο Πανευρωπαϊκό και πώς νιώθεις για τις διακρίσεις που έλαβες;

Ένιωσα κάτι πολύ ξεχωριστό και μοναδικό που δεν έχω ξαναζήσει με τη νεανική ομάδα του Τάεκβοντο και πραγματικά είναι ένα πράγμα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Πρώτη φορά κατακτώ χρυσό δύο φορές σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τάεκβοντο itf και αυτό κάτι που θα μου μείνει αξέχαστο. Θα συνεχίσω έτσι προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο δυνατό που μπορώ να κάνω για να κατακτήσω την πρώτη θέση. Πρέπει να τονίσω ότι νιώθω πολύ τυχερή που έχω πατέρα και δάσκαλο έναν πολύ πολύ μεγάλο προπονητή που κατέχει όλα τα μυστικά του αθλήματος και με βοηθάει απεριόριστα.

 

 

Είναι εύκολο για σένα να διατηρήσεις την ισορροπία ανάμεσα σε σχολείο και προπονήσεις;

Στο σχολείο είναι λίγο δύσκολα γιατί χάνω πολλά μαθήματα και μετά είναι δύσκολο να προσαρμοστώ καλά, αλλά τα καταφέρνω. Επίσης τα παιδιά με στηρίζουν πολύ και μου εύχονται τα καλύτερα όπως και οι καθηγητές μου. Θα ήθελα ωστόσο οι καθηγητές μου να έχουν λίγο μεγαλύτερη κατανόηση και να παρέχουν λίγη βοήθεια για τα μαθήματα που χάνω λόγω της συμμετοχής μου καθ’ εξακολούθηση στην εθνική ομάδα (Οκτώβριο , Νοέμβριο και Μάρτιο).

 

 

 

 

Πού ονειρεύεσαι να φτάσεις στο άθλημα; Έχεις άλλους στόχους εκτός από αυτό για το μέλλον σου;

Στόχος μου είναι να κατακτήσω την πρώτη θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και να παραμείνω στην κορυφή για πολλά χρόνια! Στο μέλλον θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό το άθλημα για παράδειγμα ανοίγοντας μιας σχολή στην οποία θα έχω μεγάλη βοήθεια από τον πατέρα – δάσκαλό μου ο οποίος είναι ο κορυφαίος προπονητής και να προσπαθήσω και εγώ να έχω την επιτυχία του βγάζοντας σπουδαίους αθλητές, αλλά και να σπουδάσω να διακριθώ και στον στίβο της ζωής και να δημιουργήσω και εγώ μια όμορφη οικογένεια όπως η δική μας.

 

Θα συμβούλευες συνομηλίκους σου να ασχοληθούν με τον πρωταθλητισμό;

Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας επιλέγει ό,τι θέλει. Εγώ δεν μπορώ να τους πιέσω να κάνουν κάτι. Όμως όταν με ρωτάνε διαφορά πράγματα για το άθλημα αυτό και δείχνουν ενδιαφέρον τότε εννοείται τους συμβουλεύω και με το παραπάνω ειδικά αν θέλουν να ασχοληθούν και οι ίδιοι, απλώς πρέπει να διαλέξουν ένα άθλημα που να το αγαπάνε και να βρουν έναν σύλλογο και έναν προπονητή που να μπορεί να τους υποστηρίζει και να είναι σοβαρός, με αγώνες, διακρίσεις, πτυχία, και προπονητές που να στηρίζουν και να σέβονται τους αθλητές.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ