Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

«Μπλόκο Καλογρέζας 2022»: Μικροί και μεγάλοι τίμησαν τους 22 εκτελεσθέντες στους 35ους Αγώνες Δρόμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με απόλυτη επιτυχία, σύμμαχο τον καιρό και με εκατοντάδες συμμετοχές κάθε ηλικίας, πραγματοποιήθηκαν οι 35οί Αγώνες Δρόμου «Μπλόκο Καλογρέζας 2022» που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης κ Νεολαίας του Δήμου μας, ο Φυσιολατρικός Όμιλος Νέας Ιωνίας και ο Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Νέας Ιωνίας.

Περισσότεροι από 400 δρομείς, συμμετείχαν στον συμβολικό αγώνα δρόμου και απέτισαν φόρο τιμής στους 22 εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς κατακτητές τον Μάρτη του ’44.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη βράβευση της πρωταθλήτριας στο αγώνισμα του βάδην Κυριακή Φιλτισάκου και του προπονητή της Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο. Τις τιμητικές πλακέτες πρόσφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ευάγγελος Βασιλείου, ενώ τιμητική πλακέτα και ανθοδέσμη πρόσφερε στην Κυριακή Φιλτισάκου και η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, επαινώντας την αθλήτρια και ευχόμενη να έχει πάντοτε επιτυχίες.
Στη συνέχεια και πριν την εκκίνηση των αγώνων, η Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό προς όλους τους δρομείς, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους στους αγώνες για το Μπλόκο της Καλογρέζας.
Την υπόσχεση του αθλητή απήγγειλε ο υπερμαραθωνοδρόμος και πρωταθλητής του ημιμαραθωνίου κ. Παύλος Μπασδέκης. Πρώτη εκκίνηση δόθηκε για τα 1.500 μ. των κοριτσιών. Μετά για τα 1.500 μ. των αγοριών. Τις εκκινήσεις τις έδωσε η Δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου. Μετά τον τερματισμό των παιδιών δόθηκε η εκκίνηση των 10.000 μ. για άνδρες και γυναίκες. Την εκκίνηση έδωσε ο Πρόεδρος Ευάγγελος Βασιλείου. Στο τέλος δόθηκε η εκκίνηση για τα 5.000 μ. Την εκκίνηση έδωσε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σακκαλόγλου.
Οι τερματισμοί όλων των δρομέων συνοδεύονταν από τα χειροκροτήματα των πολυπληθών φιλάθλων, οι οποίοι παρακολουθούσαν τους αγώνες από τις κερκίδες του Σταδίου. Κύπελλα και μετάλλια απονεμήθηκαν στους νικητές των αγώνων, όπως προβλεπόταν από την προκήρυξη των αγώνων.
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε κλήρωση για το «έπαθλο του αθλητή που δεν νίκησε». Ο «τυχερός» αθλητής ήταν ο Γεώργιος Μελισσάρης, ο οποίος έλαβε μέρος στα 5.000 μ. Το κύπελλο το απένειμε η Δήμαρχος Θωμαΐδου. Οι διοργανωτές έχουν καθιερώσει αυτό το έπαθλο γιατί δίνεται έμφαση στη συμμετοχή και στον τερματισμό.
Οι πρώτοι και οι πρώτες κάθε αγώνα έχουν ως ακολούθως:
1.500 μ. Κοριτσιών: 1η Κακογιάννη Δέσποινα (ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ) 5.11, Αγοριών: 1ος Μπόϊντας Αυγερινός (ΑΝΑΤΟΛΗ Ν. Ιωνίας) 4.36,
5.000 μ. Γυναικών: Τζώτζου Αγγελική (Αίας Σαλαμίνας) 21.09, Ανδρών: Βασιλάκης Αντ. (ΟΔΕΥΩ), 18.32,
10.000 μ..: Γυναικών: Γούπου Τάνια (ΑΝΑΤΟΛΗ Ν. Ιωνίας) 45.36, Ανδρών: Καρβουνιάρης Αθανάσιος (ΑΝΑΤΟΛΗ Ν. Ιωνίας) 35.28.
Σημειώνεται ότι η διαδρομή των 10.000 μ. είναι επίσημα μετρημένη και πιστοποιημένη από τον επίσημο κριτή της IAAF.
Η διοργάνωση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Τροχαίας Νέας Ιωνίας, του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και άνω των 60 εθελοντών. Εθελοντές προσέφεραν οι ακόλουθοι Σύλλογοι: Σύλλογος Ινεπολιτών – Κασταμονιτών, η Ένωση Καππαδοκών, Ρουμελιώτικη Εστία, Ιωνικός Σύνδεσμος, ΦΟΝΙ, Σύλλογος Σμυρναίων, Σύλλογος Ποντίων, οι Σύλλογοι Γονέων του 1ου και 8ου Δημοτ. Σχολείων και του 3ου Γυμνασίου, το Λύκειο Ελληνίδων, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου , η εθελόντρια Ουρανία Κοτούλα, ο ΟΠΑΝ με όλο το επιτελείο των γυμναστών του, o Α.Γ.Σ. «ΑΝΑΤΟΛΗ» Νέας Ιωνίας και αθλητές και αθλήτριες που προσέτρεξαν να βοηθήσουν στην ιδιαίτερα απαιτητική διοργάνωση.
Στο χώρο υπήρξε πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο, από το νοσηλευτή του Νοσοκομείου της Αγίας Όλγας Γιάννη Παγκράτη και από τη νοσηλεύτρια Καραγιώργου Ιωάννα.
Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση: η Δήμαρχος κ. Θωμαΐδου, η Αντιδήμαρχος κ. Σακαλόγλου και η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Μπίμη. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων: η Πρόεδρος της Ένωσης Καππαδοκών κ. Μπρόλιου, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων κ. Ανθρακίδου, ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΦΟΝΙ κ. Χομπάς, ο Πρόεδρος των Ποντίων κ. Ανθόπουλος, ο εκπρόσωπος του Ιωνικού Συνδέσμου κ. Κωστιδάκης, ο πρόεδρος της Ρουμελιώτικης Εστίας κ. Βελιανίτης.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ