Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Μια χρονιά με συγκινήσεις στην Α’ ΕΠΣΑ (α’ μέρος)

Δημοσιεύθηκε

στις


Το ρολόι των αναδιαρθρώσεων των κατηγοριών ποδοσφαίρου πρωταθλημάτων της πατρίδας μας μετράει ένα χρόνο λειτουργίας και συνεχίζει μετά τις αποφάσεις που είχε πάρει η ΕΠΟ με ορίζοντα τριετίας. Σε αυτή υπήρχε η κατάργηση των Περιφερειακών πρωταθλημάτων (πρώην Δ΄ Εθνική)  και οι ανακατατάξεις των ομάδων που έπαιρναν μέρος τόσο στις μεγάλες κατηγορίες όσο και στον αριθμό των ομάδων των τοπικών με τον υποβιβασμό περισσότερων σε σχέση με το παρελθόν. Αυτό στην περίπτωση της ΕΠΣΑ είχε και έχει ως άμεση συνέπεια σωματεία με ιστορία λόγω της δεδομένης οικονομικής αδυναμίας ‘’να πέσουν’’ με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση των πρωταθλημάτων της σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον των περισσότερων συλλόγων στα τμήματα Ακαδημιών με την παραγωγή νέων ταλέντων που θα τα ενισχύσουν. Στα αθηναϊκά πρωταθλήματα την αγωνιστική σεζόν που έρχεται θα πάρουν μέρος ποδοσφαιρικοί σύλλογοι με ιδιαίτερο όνομα και αριθμό παρουσιών στις μεγάλες κατηγορίες των Πανελλήνιων πρωταθλημάτων όπως π.χ. ο Α.Ο. Αιγάλεω και ο Εθνικός Αστέρας αλλά και άλλες που τα τελευταία χρόνια διακρίθηκαν ιδιαίτερα όπως  ο Α.Ο. Πεύκης, η Δόξα Βύρωνα και ο Α.Ο. Περιστερίου. Στην πρώτη κατηγορία βρίσκονται και ομάδες με ιδιαίτερη δυναμική, όπως ο Πανερυθραϊκός και ο Α.Ο. Χαϊδαρίου που απέτυχαν φέτος ως πρωταθλητές να ανέβουν στην Γ΄ Εθνική μέσω των μπαράζ αλλά και άλλες ισχυρές όπως ο Χαραυγιακός, ο Α.Ο. Αγ. Παρασκευή, ο Ο.Φ. Χολαργού, ο ΠΑΟ Ρουφ, η Α.Ε. Χαλανδρίου, ο Θρίαμβος, ο Α.Ο. Αγ. Ελεούσα και η Α.Ε. Χαλανδρίου που μαζί με άλλες συνθέτουν δύο ομίλους- φωτιά, οι οποίοι θα δώσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη νέα διοργάνωση και θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και την άνοδο μέσω αγώνων κατάταξης στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Το xtypos.gr κάνει μια αναδρομή στην πορεία των ομάδων των βορείων προαστίων τη σεζόν που τελείωσε σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο με σειρά την κατάταξή τους στη βαθμολογία αρχίζοντας από την Α΄ κατηγορία και σε αυτό το φύλλο σας παρουσιάζουμε τι έκαναν οι ομάδες μας στον πρώτο όμιλο.

ΕΝΩΣΗ Α.Ο. ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Οι κυανέρυθροι της πόλης δεν είχαν καλό ξεκίνημα με αποτέλεσμα να μείνουν στην βαθμολογία και να κινδυνέψουν, βάσει και της αναδιάρθρωσης, με υποβιβασμό. Η αποχώρηση του τεχνικού Δημήτρη Καλύκα και η έλευση σαν αντικαταστάτη του Σπύρου Καζβιρόπουλου και το συμμάζεμα που έγινε, με επαναπροσδιορισμό του στόχου και το κίνητρο της σωτηρίας να πρωτεύει, οδήγησε την  ομάδα στην σωτηρία. Στο επίπεδο των αριθμών οι Αγιοι είχαν στην έδρα τους επτά νίκες και από τέσσερις ισοπαλίες και ήττες με 20-11 τέρματα ενώ εκτός πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και έξι ήττες με αριθμό γκολ 14-15. Τερμάτισαν στην 8η θέση με μεγαλύτερη νίκη το 3-0 εντός και εκτός έδρας επί του Αία Ταύρου, ενώ μεγαλύτερη ήττα το 5-0 από την Α.Ε. Ηρακλείου. Στο Κύπελλο της ΕΠΣΑ αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο χάνοντας στην έδρα τους 0-1 από την Ενωση Βοτανικού.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Ο στόχος της παραμονής στην πρώτη του παρουσία στην μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣΑ δεν ευοδώθηκε, αφού η νεοφώτιστη ομάδα του Χαλανδρίου υποβιβάσθηκε. Η οργάνωση και το πνεύμα σύμπνοιας δεν έφταναν για τη σωτηρία, με αποτέλεσμα την άμεση επιστροφή φέτος στην δεύτερη κατηγορία. Προπονητής ήταν ο Γιώργος Αλεξόπουλος που δεν τελείωσε τη σεζόν στον πάγκο με τον Γιώργο Λαζάρου να κάθεται σε αυτόν όταν πια όλα είχαν κριθεί και φέτος να συνεχίζει. Στο γήπεδο του Κάτω Χαλανδρίου, όπου το σωματείο εδρεύει, έκανε τέσσερις νίκες, έντεκα ήττες με αριθμό τερμάτων 13-30, ενώ μακριά από αυτό είχε από μία νίκη και ισοπαλία καθώς και δεκατρείς ήττες με παθητικό συντελεστή γκολ 9-44. Οι Χαλανδραίοι τερμάτισαν στην δέκατη πέμπτη (προτελευταία) της κατάταξης του ομίλου με μεγαλύτερη σε εύρος σκορ νίκη το 3-1 επί της Ενωσης Α.Ο. Αγ. Αναργύρων και ήττα 6-0 στην Ηλιούπολη από τον Χαραυγιακό. Στο Κύπελλο της ΕΠΣΑ ο Απόλλωνας Χαλανδρίου αποκλείστηκε νωρίς χάνοντας με σκορ 3-0 στην Ηλιούπολη από τον τοπικό Φωστήρα.

Συνεχίζεται

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ