Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Με το δεξί στο Eurobasket 2022 η Εθνική Ελλάδος – Σήμερα αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα Ιταλία

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Εθνική Ομάδα επικράτησε της Κροατίας με 85-89 στο Mediolanum Forum κι έκανε ιδανική πρεμιέρα στο 41ο Ευρωμπάσκετ (1-18/9), παρά την απουσία των Γιώργου Παπαγιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο.

Η Ελλάδα έφτασε ακόμα και στο +19, ενώ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, μετά τα μέσα της πρώτης περιόδου. Οι Κροάτες, όμως, έφτασαν στο 82-84 στο -1:32′, αλλά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε τα πάντα σε άμυνα και επίθεση στις δυο καθοριστικές κατοχές, που ακολούθησαν.

Απόψε στις 22:00 αντιμετωπίζει την Ιταλία, για τη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου, στο Μιλάνο.Εθνική Ελλάδας και Ιταλία ξεκίνησαν με νίκες, λοιπόν την 1η αγωνιστική, αφού και η «Σκουάντρα Ατζούρα» μπήκε με το… δεξί, επικρατώντας της Εσθονίας, με 83-62.

Θεωρητικά, οι Ιταλοί είναι δηλαδή πιο… ξεκούραστοι εν συγκρίσει με την εθνική, μιας και οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη έκαναν κόντρα στην Κροατία τα εύκολα του α΄ μέρους… δύσκολα στο τέλος, παίζοντας όμως χωρίς ψηλούς (έμειναν εκτός οι Παπαγιάννης και Κώστας Αντετοκούνμπο).

Πιθανώς, ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του για κάποια λεπτά τον Γιώργο Παπαγιάννη, σε αντίθεση με τον Κώστα Αντετοκούνμπο που λογικά θα μείνει και πάλι εκτός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ