Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Με το ένα πόδι στη Β’ Εθνική ο Ιωνικός Ν. Φιλαδέλφειας!

Δημοσιεύθηκε

στις

Ιωνικός ΑΣ Νέας Φιλαδέλφειας εναντίον ΝΕ Μεγαρίδας. Ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, ένα ντέρμπι ισάξιο των δύο ομάδων, με νικητή τον Ιωνικό με 75-71 ο οποίος βρίσκεται πλέον με το ενάμιση πόδι στη Β’ Εθνική κατηγορία!

Ο αγώνας ξεκίνησε επεισοδιακά, καθώς στο πρώτο καλάθι της Μεγαρίδας ο Σιδέρης κάρφωσε τόσο δυνατά που κόπηκε το συρματόσχοινο που συγκρατούσε τη μία μπασκέτα, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα!
Την αποκατάσταση ανέλαβε ο Τζίμης (μάστορας ειδικών αποστολών και φίλος της ομάδας) και το παιχνίδι ξανάρχισε από εκεί που είχε σταματήσει. Είναι περιττό να αναφερθούμε στο υψηλό επίπεδο των δύο ομάδων, το οποίο φάνηκε στο παρκέ με αποτέλεσμα η πρώτη (17-14) και η δεύτερη περίοδος (17-20) να κρίνονται στις λεπτομέρειες και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου να είναι 34-34. Ο Ιωνικός μπήκε με φόρα στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που συνηθίζει στα τελευταία παιχνίδια και η ομάδα του coach Σορώτου τελείωσε την τρίτη περίοδο με προβάδισμα 8 πόντων 57-49 (σκορ περιόδου 23-15) και την αίσθηση ότι έτσι θα συνέχιζαν τα πράγματα μέχρι το τέλος.
Στην τέταρτη περίοδο η διαφορά θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη αλλά η Μεγαρίδα με καλή άμυνα (σε συνδυασμό με κακές επιλογές των παικτών του Ιωνικού) κατάφερε να μειώσει κάτω από τους 5 πόντους που ήταν η διαφορά του πρώτου γύρου και παρά την ήττα να ελπίζει σε τυχόν ισοβαθμία όπου έχει και το πλεονέκτημα. Ο Μουμπαρακ, με φοβερή αυτοπεποίθηση, τα έβαζε από το σπίτι (21 πόντοι, 6 τρίποντα), ο Πέττας στους 16 πόντους (1 τρίποντο) και ο Παπανδρέου με 10
Το “Ζαχ. Αλεξάνδρου” γεμάτο από τους φίλους και των δύο ομάδων, με εξαιρετική μπασκετική ατμόσφαιρα, μπασκετικός κόσμος στην εξέδρα και πολλές οικογένειες με τα παιδιά τους. Ευχάριστη νότα τα μικρά κορίτσια του τμήματος Ενόργανης και Ρυθμικής Γυμναστικής του Συλλόγου της Ν. Φιλαδέλφειας και η προπονήτριά τους Βάσια Δουληγγέρη, τα οποία ψυχαγώγησαν τον κόσμο στην ανάπαυλα με τις όμορφες επιδείξεις τους!
Στο παιχνίδι παραβρέθηκε ο δήμαρχος της Πόλης μας κος Άρης Βασιλόπουλος, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κα Παπαλουκά Ευτυχία, οι υποψήφιοι επιοκεφαλής των δημοτικών συνδυασμών κος Χάρης Τομπούλογλου, κος Τάσος Κωνσταντινίδης και κος Χρήστος Κοπελούσος με τα επιτελεία τους, καθώς και ο υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής κος Γιάννης Τομπούλογλου. Τον αγώνα παρακολούθησαν και δύο μεγάλα “κεφάλαια” του Ελληνικού μπάσκετ, ο κος Απόστολος Κόντος και ο κος Ζαχαρίας Αλεξάνδρου και οι δύο επίτιμοι πρόεδροι του Συλλόγου μας.

Διαιτητές: Ζακεστίδης, Στρέμπας
Δεκάλεπτα: 17-14, 34-34, 57-49, 75-71
Σκορ περιόδων: 17-14, 17-20, 23-15, 18-22

Ιωνικός ΑΣ Νέας Φιλαδέλφειας (Σορώτος, Καλιώρας): Παπανδρέου 10, Άρχος, Παπαπέτρος 2, Γρύλλης 8(1), Κουμουνδούρος, Πέττας 16(1), Μουμπάρακ 21(6), Μαλτέζος, Γκίνης 3, Κουλούρης, Κατίακος 8, Χριστόδουλος 7
ΝΕ Μεγαρίδας (Μάνταλος): Πέτρουλας 2, Κοντόπουλος 10 (1), Σπυρόπουλος 4 (1), Παλαιοχωρίτης 5 (1), Ζακυνθινός 6, Μπαλάφας 5 (1), Παπασπύρος, Αβραμίδης 15, Βούρτσης, Μαλούκος 11, Θέος 4, Σιδέρης 9

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ