Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 10ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το πρωί της Κυριακής 20 Μαρτίου, ο 10ος Ημιμαραθώνιος και αγώνας δρόμου 5 χλμ.

Οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στη μνήμη του μεγάλου μας δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη και πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Διοργανωτές ήταν ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ.

Ο Αλεξάντρου Κορνέσκι από τη Ρουμανία – που σημείωσε ρεκόρ διαδρομής με 1.07.26 – και η Κατερίνα Ασημακοπούλου ήταν οι νικητές στον Διεθνή 10ο Ημιμαραθώνιο. Επίσης στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων νικητής αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Γιώργος Σταμούλης, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αλέξανδρος Σουκούλης, ενώ στον αγώνα των γυναικών, η Μαρία Κάσσου έκανε ρεκόρ με επίδοση 17.35.
Τις απονομές των νικητών έκαναν ο Περιφεριάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας του ΟΠΑΠ, Μανώλης Σταυρουλάκης και το μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σοφία Παπαδοπούλου.

 

 

 

Στις γυναίκες τα μετάλλια απένειμαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, αναπληρωματικό μέλος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ Ξένια Αργειτάκη και ο υπεύθυνος χορηγιών του ΟΠΑΠ, Θανάσης Μπασδέκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αθλητικής Οδοντιατρικής, Χρήστος Ραχιώτης.

Την έναρξη του αγώνα το πρωί πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού τομέα Γ. Δημόπουλος, ενώ τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη συνόδευε η σύμβουλος αθλητικών θεμάτων Χ. Γαλανοπούλου.

Με αφορμή τον Ημιμαραθώνιο ο Γ. Πατούλης δήλωσε: «Στηρίζουμε τον Αθλητισμό και κάθε δράση που συμβάλει στην προβολή της Αττικής και στην ενθάρρυνση των πολιτών να αθλούνται. Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, αποδεικνύει στη πράξη ότι στην μετά covid εποχή, όλοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αθλητικά γεγονότα όπως το σημερινό. Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε πρωτοβουλία η οποία θα έχει ως στόχο της, τόσο την ενίσχυση του πνεύματος του ευ αγωνίζεσθαι, όσο και τη διεθνή προβολή της Αττικής και συνολικά της Ελλάδας».

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ