Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

ΜΕΣΟΓΕΙΑ 2022: Η 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γιορτάστηκε στα Σπάτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων γιορτάζουν το Μεγαλείο του Αθλητισμού, συμμετέχοντας σε καλλιτεχνικές, εκπαιδευτικές και προφανώς αθλητικές δράσεις.

Πρόκειται για μια ημέρα αφιερωμένη στα πολλαπλά οφέλη της άσκησης στη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου και ιδίως των παιδιών όλων των ηλικιών. Μέσα από το παιχνίδι και τη συστηματική ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό, βελτιώνεται ο έλεγχος του σώματος τους, αναπτύσσονται τα αντανακλαστικά τους, ενδυναμώνεται το μυικό τους σύστημα, επιτυγχάνεται καλύτερος έλεγχος του σωματικού τους βάρους, βελτιώνεται η καρδιοαναπνευστική λειτουργία, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση τους, επιτυγχάνεται αποτελεσματικά η κοινωνικοποίηση τους. Τα οφέλη του αθλητισμού είναι πραγματικά αναρίθμητα.

 

Με την ευκαιρία αυτής της σημαντικής ημέρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός παραβρέθηκε στο 1ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού ‘’ΜΕΣΟΓΕΙΑ 2022’’, μια εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας με την Περιφέρεια Αττικής, το επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, τους Συλλόγους Α.Σ Ήλιος Σπάτα, Α.Ο. Βάρης Δρομέας, Αμεινίας ο Παλληνεύς, Α.Ε Μεσογείων Δρομείς Κερατέας, Οίον Αγίου Στεφάνου και συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και την μεγάλη συμβολή του Βουλευτή Αν. Αττικής Βασίλη Οικονόμου ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ