Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Μεγάλη συμμετοχή για καλό σκοπό στο 1ο Zografou 3X3 Xmas Tournament

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το  1ο Zografou 3X3 Xmas Tournament που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο των Ιλισίων «Αντώνης Φώτσης» και διοργάνωσε το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου.

Στις τρεις ηλικιακές κατηγορίες συμμετείχαν περισσότερες από 45 ομάδες και οι αγώνες ξεκίνησαν στις 9 το πρωϊ, ενώ οι τελικοί ολοκληρώθηκαν πριν από τις 9 το βράδυ, στο τουρνουά που είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και ήταν αφιερωμένο στο Οραμα Ελπίδας προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, ενώ συγκεντρώθηκαν και παιχνίδια, τα οποία θα δοθούν στα παιδιά των κοινωνικών δομών του Δήμου Ζωγράφου.

Στο πλαίσιο του Zografou 3X3 Xmas Tournament τιμήθηκε ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, ενώ έγιναν ειδικές βραβεύσεις σε τρία άτομα που έχουν προσφέρει πολλά στο μπάσκετ αλλά και τον αθλητισμό του Δήμου Ζωγράφου, τη Σόφη Κεφαλίδου, την Τούλα Γαζέτα και τον Γιώργο Σοφρωνά. Ξεχωριστό χρώμα έδωσαν η χορευτική ομάδα Bubblebees και ο performer Jerome Kaluta που διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους, ενώ το τουρνουά παρουσίασε η δημοσιογράφος Λίλα Κουντουριώτη.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το σημερινό τουρνουά, καθώς δίνουμε τη δυνατότητα σε ερασιτέχνες αθλητές να πατήσουν για πρώτη φορά το παρκέ του Αντώνης Φώτσης. Ο Δήμος όπως έδειξε και με τη διεξαγωγή του Zografou City Run πριν από λίγες ημέρες, στηρίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε όμορφες αθλητικές εκδηλώσεις που θα απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους της περιοχής μας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Γιαννακόπουλος, τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές, μικρούς και μεγάλους για τη συμμετοχή τους. Το τουρνουά γνώρισε μεγάλη επιτυχία από την πρώτη φορά της διεξαγωγής του και θέλουμε τα επόμενα χρόνια να το αναδείξουμε σε θεσμό, τόσο για τον Ζωγράφου, όσο και για την Αθήνα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συντελεστές του τουρνουά και τους εργαζόμενους του Νομικού Προσώπου και του Δήμου που εργάστηκαν με μεγάλη αυταπάρνηση για την πραγματοποίηση του και νομίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους».

Οι νικητές

Στο 3Χ3

U-14

ΛΟΣ ΑΜΠΕΛΕΣ – ΑΖΠΚ(ΧΟΛΑΡΓΟΣ) 14 – 6

U-18

Los Angeloi Lalans – ΕΦΑΟΖ 2   9-11

18 +

ΡΟΥΚΟΥΝΕΣ – ΠΙΚ ΕΝ ΤΡΟΛ  5-7

Και στους διαγωνισμούς:

Βολές U-14:  ΖΑΝΝΑΚΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ (ΧΟΛΑΡΓΌΣ)

Τρίποντα   U – 18, 18+ : ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ (Los Angeloi Lalans) – 11

Τις απονομές στους νικητές έκαναν οι Αντιδήμαρχοι Θόδωρος Μετικαρίδης, Δημήτρης Δήμας, Ρένα Χαλκιαδάκη, Λάμπρος Καλλαρύτης, ο Πρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ Λεωνίδας Κουφός και ο Αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμος Μπουλούκος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ