Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Μεγάλη η προσέλευση στον 35ο Βαρτζάκειο Αγώνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή 2 Απριλίου διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά (Σ.Δ.Υ.Π.), σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ο 35ος Βαρτζάκειος Αγώνας.

Περισσότεροι από χίλιοι Πειραιώτες και όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στη μεγαλύτερη γιορτή του μαζικού αθλητισμού, τον 35ο Βαρτζάκειο Αγώνα Δρόμου – Αναβίωση του Γύρου Πειραιά, τρέχοντας σήμερα σε μια όμορφη διαδρομή με εκκίνηση και τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο, «πλημμυρίζοντας» με χαμόγελα τους δρόμους της πόλης.

Ο 35ος Βαρτζάκειος Δρόμος Υγείας περιελάμβανε αγώνες 2.000 μ. για παιδιά και 13.500μ. για ενήλικες και είχε έναν σημαντικό κοινωνικό σκοπό, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού για τις λειτουργικές ανάγκες του εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Πειραιά.

Το αθλητικό αυτό δρομικό διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

Ο αγώνας διοργανώθηκε και σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά, για την προώθηση και βελτίωση της στοματικής υγείας.

Την εκκίνηση έδωσαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου κ. Ιωσήφ Βουράκης και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου.

O Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνει για δεύτερη χρονιά τους αγώνες, επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό να τιμούμε τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει στην κοινωνία με αγώνες που αναδεικνύουν την ευγενή άμιλλα. Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε ότι τα μηνύματα που περνάει αυτός ο αγώνας είναι πολλά, πέρα του αθλητισμού, καθώς αφορούν και την υγεία, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Περισσότεροι από 1000 δρομείς έτρεξαν σήμερα στον 35ο Βαρτζάκειο Δρόμο, σε μια εξαιρετική διαδρομή με αφετηρία το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά, τον μεγαλύτερο σύλλογο μαζικού αθλητισμού του Πειραιά, που για 36 χρόνια προσφέρει στην πόλη μας και στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος. Για εμάς ο Βαρτζάκειος Δρόμος μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο και να αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στον Πειραιά σε ετήσια βάση, κάτι το οποίο επιθυμούμε όλοι όσοι εμπλεκόμαστε σε αυτή τη διοργάνωση. Ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Πειραιά θα συνεχίσουν να στηρίζουν αυτή τη διοργάνωση με όλες τους τις δυνάμεις. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες».

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Ο Βαρτζάκειος Δρόμος Υγείας πρέπει να γίνεται στον Πειραιά, στο «σπίτι» του. Από εδώ ξεκίνησε και εδώ οφείλουμε να τον διοργανώνουμε. Από πέρυσι έχουμε αναβιώσει και τον κλασικό Γύρο του Πειραιά, που είναι η μεγάλη διαδρομή. Εφέτος, ο Βαρτζάκειος Δρόμος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Αν και ο καιρός λίγο μας τα χάλασε, ο κόσμος απέδειξε ότι περιμένει τέτοιες δράσεις για να χαρεί, να διασκεδάσει και να γνωρίσει και τον Πειραιά καθώς εφέτος έχουν έρθει αθλητές και από το εξωτερικό, όπως και από άλλες πόλεις».

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά κ. Άγγελος Σάμιος, τόνισε:

«Ο σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να σηκώνουμε τους κατοίκους του Πειραιά από τους καναπέδες για να τρέξουν στην ωραιότερη διαδρομή. Εφέτος έχουμε περισσότερες συμμετοχές από πέρυσι και φιλοδοξούμε στους επόμενους αγώνες να έχουμε πολλαπλάσιο κόσμο».

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν: η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Κυριακή Μπουρδάκου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Γιώργος Βίτσας, ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Αγρανιώτης, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Δημήτρης Βλαχάκος και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.

 

Πηγή: Αθηναϊκά Νέα

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ