Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Μέσα η ΑΕΚ, έξω ο Πανιώνιος

Δημοσιεύθηκε

στις


Σε κολέγιο της Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κλήρωσης της κορυφαίας κατηγορίας του Ελληνικού μπάσκετ στους άνδρες με την παρουσία πολλών επισήμων και των ιθυνόντων των σωματείων. Πριν από αυτή στα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η ΑΕΚ κατέθεσε την εγγυητική ύψους 100.000 ευρώ και πήρε την άδεια συμμετοχής, ενώ ο Πανιώνιος ζήτησε νέα παράταση που δεν του δόθηκε με αποτέλεσμα να μην συμμετάσχει στην κλήρωση και να οδεύει προς Β’ Εθνική. Στο οικονομικό την Ενωση βοήθησε ο ισχυρός άνδρας της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης και η Διοίκηση της ΚΑΕ με ανακοίνωση τον ευχαρίστησε τονίζοντας πως ‘’η ΑΕΚ είναι μία και αδιαίρετη’’.                                     

Τιμητικές βραβεύσεις στους κορυφαίους            

Να υπογραμμίσουμε πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 11 Οκωβρίου και της διαδικασίας προηγήθηκαν βραβεύσεις  σε ομάδες και αθλητές που διακρίθηκαν την προηγούμενη σαιζόν αλλά και σε άλλους για την προσφορά τους στο Ελληνικό μπάσκετ. Αρχή έγινε με τον ΠΑΟ σαν Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ελλάδας και ο Ολυμπιακός για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Στα πρόσωπα ο Δημήτρης Διαμαντίδης ως MVP του πρωταθλήματος και μέλος της καλύτερης πεντάδας με συμπαίκτες τους Ντι Τζέϊ Κούπερ, Γιόνας Ματσιούλις, Γιώργο Πρίντεζη και Στέφαν Λάσμε. Ακόμα σαν καλύτερος προπονητής ο Σούλης Μαρκόπουλος, πιο βελτιωμένος παίκτης της Basket League ο Γιώργος Μπόγρης, ενώ σαν νέος παίκτης ο Αλεξάνδρος Βεζένκοφ. Το βραβείο ήθους πήγε στις ομάδες του Ρεθύμνου, Ικάρου, ΚΑΟΔ και Απόλλωνα Πάτρας, ενώ για την μεγάλη προσφορά τους στο άθλημα στην χώρα μας τιμήθηκαν οι Παναγιώτης Γιαννάκης, Παναγιώτης Φασούλας και οι οικογένειες των Γιώργου Αμερικάνου και Κώστα Μουρούζη που ‘’έφυγαν’’ από τη ζωή στην διάρκεια της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η πρώτη αγωνιστική
Στην κλήρωση η πρώτη αγωνιστική περιλαμβάνει τα παιχνίδια:   
Πανελευσινιακός – Αρης, Ολυμπιακός – Απόλλωνας Πάτρας, ΠΑΟ – ΑΕΝ ΚΗΦΙΣΙΑ, Κόροιβος Αμαλιάδας – ΑΕΚ,    ΚΑΟΔ – Τρίκαλα, ΠΑΟΚ Ρέθυμνο και ομάδα Α΄ (που θα αντικαταστήσει τον Πανιώνιο με πιθανότερη την Καβάλα) – Κολοσσός Ρόδου.  Να υπογραμμίσουμε πως δόθηκαν ημερομηνίες αλλά αυτές είναι ενδεικτικές καθώς το τηλεοπτικό κανάλι θα καθορίσει την ακριβή μέρα (και ώρα) των αγώνων.
Το πρώτο ντέρμπι μεταξύ των “αιωνίων” έχει προγραμματιστεί στις 28 Δεκεμβρίου στο ΣΕΦ.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ