Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

“Λαμπαδηδρομία ζωής” από το ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μια πρωτότυπη δράση επικοινώνησαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων, την εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνουν την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος που έχει δημιουργήσει το ΕΠΑΛ.

Στο πλαίσιο αυτό, μαθητές του ΕΠΑΛ, πραγματοποίησαν “Λαμπαδηδρομία Ζωής”, το πρωί της Τρίτης 5 Απριλίου, με την υποστήριξη του Δήμου Φυλής και την υλικοτεχνική στήριξη της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου.

Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από το Γυμνάσιο Φυλής και η διαδρομή της περιλάμβανε όλα τα Γυμνάσια του Δήμου Φυλής, στα οποία οι μαθητές του ΕΠΑΛ μετέφεραν το μήνυμα, όχι μόνο της εθελοντικής αιμοδοσίας, αλλά και του υψηλού επιπέδου τεχνικής εκπαίδευσης που προσφέρει το ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων, με σκοπό την προσέλκυση μαθητών.

Η Λαμπαδηδρομία τερμάτισε στην Πλατεία Ηρώων, στα Άνω Λιόσια, όπου τους λαμπαδηδρόμους υποδέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής, Αργύρης Αργυρόπουλος, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και πρόσφερε εκ μέρους του στους λαμπαδηδρόμους ένα αναμνηστικό δώρο.

Ο Χρήστος Παππούς δήλωσε “ιδιαίτερα ευτυχής γιατί, μαζί με άλλα σχολεία, συνέβαλα και στην ολοκλήρωση του ΕΠΑΛ. Μαζί με το Νίκο Χατζητρακόσια φροντίζουμε ώστε τα σχολεία μας να είναι τα καλύτερα σε όλη την Ελλάδα και πιστεύω, ότι με τη βοήθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας, το έχουμε πετύχει”, αναφέρει στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Φυλής.

“Παρακολουθούμε τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΕΠΑΛ, όπως το Κοινωνικό Κομμωτήριο. Είμαστε κοντά σας και σας στηρίζουμε”, υπογράμμισε ο Αργύρης Αργυρόπουλος και ευχαρίστησε τη Δημοτική Αστυνομία και την ΕΛ.ΑΣ., που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της λαμπαδηδρομίας.

Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ, Κωνσταντίνος Καλύβας, ευχαρίστησε το Δήμο και τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Νίκο Χατζητρακόσια, ο οποίος αγκάλιασε και στήριξε και αυτή την πρωτοβουλία , όντας και ο ίδιος εθελοντής αιμοδότης παραδοσιακά.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Απριλίου, από τις 9:30 έως τις 13:30, στα σχολικά εργαστήρια του ΕΠΑΛ, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό. Το ΕΠΑΛ διοργανώνει με επιτυχία αιμοδοσίες 20 χρόνια περίπου και τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει τη δική του Τράπεζα Αίματος. Μεταξύ άλλων δράσεων του ΕΠΑΛ περιλαμβάνεται και το Κοινωνικό Κομμωτήριο, που λειτουργεί κάθε Παρασκευή μεσημέρι, με ραντεβού.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ