Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Κύπελλο Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων: “Γκολ” στη διαφορετικότητα με βλέμμα στο Euro 2021 [Εικόνες & Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα χαμόγελα νίκησαν… τον καύσωνα την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο 5×5 του Προφήτη Ηλία στη Μεταμόρφωση, όπου διεξήχθη το πρώτο Διασυλλογικό Κύπελλο Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου για Άτομα με Ακρωτηριασμό στη χώρα.

Η διοργάνωση έγινε υπό τη νεοσύστατη Ελληνική Ομοσπονδία Ατόμων με Ακρωτηριασμό (Ε.Ο.Π. ΑμεΑ), με την υποστήριξη του Δήμου Μεταμόρφωσης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Κάτω από τον καυτό ήλιο, οι παίκτες 3 ομάδων αναμετρήθηκαν προκειμένου να αναδειχθεί ο πρώτος Κυπελλούχος Ποδοσφαίρου για Άτομα με Ακρωτηριασμό στη χώρα σε ένα πρωτάθλημα το οποίο αποτέλεσε ισχυρή απόδειξη ότι όταν υπάρχει θέληση και πάθος, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο.

Η τελική κατάταξη ήταν:

Παναθηναϊκός: 1ος
Καστελλάνοι: 2ος
Ηρόδικος: 3ος

Επόμενη στάση: Euro 2021

O Χ-τύπος και η Ιφιγένεια Μπελή βρέθηκαν στους αγώνες μίλησαν αποκλειστικά με το κ. Παναγιώτη Καδδά, Πρόεδρο της Ομοσπονδίας ο οποίος εμφανώς ικανοποιημένος από τη διοργάνωση αποκάλυψε μεταξύ άλλων τη σύσταση της Εθνικής Ομάδας και τη συμμετοχή της στο Euro 2021: “Είναι η πρώτη διασυλλογική οργάνωση της ομοσπονδίας και η πρώτη γενικά. Συμμετέχουν 3 ομάδες ο Παναθηναϊκός, οι Καστελλάνοι Μεταμόρφωσης και ο Ηρόδικος από την Κομοτηνή. 13 από τους αθλητές που συμμετέχουν και στις 3 ομάδες θα λάβουν μέρος στο Euro του 2021, στην Κρακοβία της Πολωνίας. Τώρα ξεκινήσαμε είμαστε νεοσύσταση ομοσπονδία, ελπίζω να πάνε όλα καλά και να συνεχίσουμε δυναμικά”.

Στη συνέχεια, ο κ. Δημήτρης Πετρούνιας, γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού ανέφερε από την πλευρά του τα εξής: “Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να είναι πυλώνας ανάπτυξης των αθλημάτων ΑμεΑ. Το ποδόσφαιρο αθλητών με ακρωτηριασμό είναι το επόμενο βήμα. Ευελπιστούμε και ευχόμαστε να αναπτυχθεί το άθλημα στην Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός να είναι ένα σωματείο το οποίο θα δώσει την ώθηση. Οι Κατσελλάνοι και ο Ηρόδικος είναι δύο ιστορικά σωματεία, και όλοι μαζί ευελπιστούμε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και για την Εθνική Ελλάδος Ακρωτηριασμένων που θα συμμετάσχει στο Euro στην Πολωνία.”

 

Ποιοι έδωσαν το “παρών”

Στους αγώνες παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι ποδοσφαιριστές της Πρωταθλήτριας Εθνικής Ελλάδος το 2004, Άγγελος Μπασινάς και Γιούρκας Σεϊταρίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, Λουκία Κεφαλογιάννη, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Μεταμόρφωσης, Χαρίκλεια Νικολοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Μεταμόρφωσης, Στέλιος Σαριδάκης, Νίκος Ζυγούνας, Αδάμ Αδαμίδης και Πάνος Λουσίδης, καθώς και η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μεταμόρφωσης, Χριστίνα Αντωνοπούλου.

Σημειώνεται ότι ο Πάνος Λουσίδης συμμετείχε επίσης ως Αντιπρόεδρος και Ιατρός του Amputee Football Hellas. Μάλιστα έφερε τον απινιδωτή του Δήμου Μεταμόρφωσης για περίπτωση έκτακτης ιατρικής.

Η Αντιπεριφερειάρχης, κα Λουκία Κεφαλογιάννη δήλωσε σχετικά με την πρωτοβουλία: “Είναι σπουδαία αυτή η πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιτροπής να πραγματοποιήσει αυτόν τον αγώνα, το πρώτο Διασυλλογικό Κύπελλο Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου για Άτομα με Ακρωτηριασμό. Στηρίζουμε και συγχαίρουμε και τους αθλητές, και την κυρία Αντωνοπούλου, το Δήμο και τη νεοσύστατη ομοσπονδία. Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης και εμείς που είμαστε στη διοίκηση της Περιφέρειας είμαστε δίπλα τους και στηρίζουμε κάθε προσπάθειά τους. Το όραμα του Περιφερειάρχη είναι να γίνει η Περιφέρεια Αττικής μια Περιφέρεια χωρίς προκαταλήψεις, δίπλα στους ανθρώπους αυτούς που χρειάζονται τη φροντίδα μας, να γίνει η Αττική πρότυπο υγείας, άθλησης και ευζωίας. Αντλούμε δύναμη από αυτούς τους ανθρώπους που μάχονται με τέτοια υπομονή, επιμονή και με τη δύναμη της ψυχής και αποτελούν παράδειγμα για εμάς. Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί και το Παραολυμπιακό Κέντρο Αθλητισμού στη Ραφήνα και μέσω ΕΣΠΑ χρηματοδοτούμε και χιλιάδες δομές φροντίδας ΑμεΑ και κάνουμε πάρα πολλά έργα για να βοηθήσουμε και να είμαστε δίπλα τους. Εύχομαι αυτή η διοργάνωση να γίνει θεσμός και να ερχόμαστε εδώ κάθε χρόνο”.

Τέλος, από την πλευρά της η κα Νικολοπούλου ανέφερε στον Χ-τύπο τα εξής: “Σίγουρα είναι πρώτα αξιέπαινα τα παιδιά για την προσπάθεια που κάνουν. Πρέπει να έχουν μεγάλη ψυχική δύναμη για να ασχολούνται. Ο Δήμος είναι και θα είναι πάντα δίπλα τους. Ξεκινάμε με αυτόν τον αγώνα και σε ο,τιδήποτε ζητήσουν θα είμαστε πάντα δίπλα τους.”

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ