Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Κορωνοϊός: Αναβάλλονται οι αγώνες σε Champions και Europa League – Οριστική αναβολή και στην Euroleague

Δημοσιεύθηκε

στις

Η UEFA αναβάλλει άμεσα τις διοργανώσεις από σήμερα. Δεν διεξάγεται κανένα ματς για τους «16» του Europa League, το ίδιο θα ισχύσει και για την Euroleague.

Σύμφωνα με τη Marca και πληροφορίες που όσο περνάει η ώρα μεταδίδονται από τους ρεπόρτερ του διεθνή Τύπου γενικότερα, η UEFA σταματά τις δυο μεγάλες διοργανώσεις μέχρι νεοτέρας λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Το ποδόσφαιρο οδέυει προς την απόλυτη «παράλυση» αυτές τις μέρες αφού ένα – ένα τα πρωταθλήματα αναβάλλονται και αυτό συμβαίνει τώρα και με το Champions League και το Europa League.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη Marca, το stop θα είναι άμεσο και περιλαμβάνει και τα αποψινά ματς των «16» του Europa League όπου συμμετέχει και ο Ολυμπιακός και επρόκειτο ν’ αντιμετωπίσει τη Γουλβς στο Φάληρο.

Οριστή αναβολή και στην Euroleague

Η απόφαση είναι οριστική, καθώς η διοργανώτρια αρχή πήρε υπόψιν της το ρίσκο που υπάρχει και οι δραστηριότητες σε Euroleague, EuroCup και Adidas Next Generation Tournament αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας.

Ήδη μία – μία οι ομάδες άρχισαν να ενημερώνονται κι ανακοινώνουν επίσημα για την αναβολή των παιχνιδιών τους.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ειδοποιήθηκε να μην ταξιδέψει για Τουρκία, ενώ ο Ολυμπιακός που «πέταξε» για Βερολίνο, θα επιστρέψει αμέσως στην Αθήνα.

Ο ΠΣΑΠ ζητά αναβολή των πρωταθλημάτων

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος των Ποδοσφαιριστών αιτήθηκε την αναβολή όλων των πρωταθλημάτων, λόγω του κορονοϊού που πλήττει όλο τον κόσμο.

Την αναβολή διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων ζήτησε ο ΠΣΑΠ, ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία μετά την έξαρση των κρουσμάτων του  κορονοϊού.
Η σχετική ανακοίνωση: 
“Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές παρακολουθούν με αγωνία την παγκόσμια έξαρση του κορονοϊού, που εγκυμονεί κινδύνους για όλους μας και κυρίως όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. 
Ο Π.Σ.Α.Π. με γνώμονα τον σεβασμό προς τους συνανθρώπους μας και πάντα με υπευθυνότητα για την διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού της υγείας που πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα, ζητά την αναβολή διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συμβάλει στην ελαχιστοποίηση έκθεσης στον κίνδυνο, τόσο των μελών του όσο και του συνόλου της κοινωνίας μας.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ