Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ιστορικό νταμπλ για την ΑΕΚ: Επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ και έφερε την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Την κατάκτηση του τρίτου νταμπλ στην ιστορία της πανηγύρισε η ΑΕΚ, καθώς νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο Βόλο.

Η Ένωση παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το έκτο λεπτό λόγω της αποβολής του Ρότα με απευθείας κόκκινη κάρτα πήρε αυτό που ήθελε χάρη στο τέρμα του Αρόλντ Μουκουντί στο 26ο λεπτό και το σπουδαίας κλάσης και ποιότητας γκολ του Πάολο Φερνάντες στο 90+1′.

Το δρόμο για την κατάκτηση του τελικού για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα άνοιξε ο Αρόλντ Μουκουντί στο 26ο λεπτό. Ο Καμερουνέζος στόπερ είδε στρωμένη μπροστά του την μπάλα μέσα από την περιοχή και με υπέροχο τελείωμα την έστειλε στο βάθος της εστίας του Κοτάρσκι. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Πάολο Φερνάντες στο 90+1′. Ο Τσούμπερ του έστρωσε την μπάλα και ο Ισπανός ζογκλέρ με μια απίθανη ντρίμπλα εξέθεσε τον Ίνγκασον και με ένα εκπληκτικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτή είναι η πρώτη κατάκτηση Κυπέλλου της Ένωσης από το 2016 και 16η στην ιστορία της. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ χάνει για δεύτερη διαδοχική σεζόν στον τελικό, καθώς πέρυσι ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Μετά και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet ξεκαθάρισε πλήρως το τοπίο και με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ο Ολυμπιακός θα παίξει στα προκριματικά του Europa League και ο ΠΑΟΚ (αφού έχασε τον τελικό) θα ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό του Conference League. Η ΑΕΚ δεν επηρεαζόταν στο ευρωπαϊκό της μέλλον από την έκβαση του τελικού, καθώς θα παίξει στα προκριματικά του Champions League στο μονοπάτι των πρωταθλητών.

 

Ξέφρενο πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ένα ολονύχτιο πάρτι έστησαν χιλιάδες φίλοι της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Η νίκη επί του ΠΑΟΚ και η κατάκτηση του Κυπέλλου προκάλεσε ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ, οι οποίοι έστησαν ένα ολονύχτιο πάρτι έξω από την OPAP Arena με καπνογόνα και βεγγαλικά.

Η Νέα Φιλαδέλφεια πήρε “φωτιά” για τους νταμπλούχους Ελλάδας, με το πάρτι να συνεχίζεται στα διόδια των Αφιδνών.

 

[Με πληροφορίες από sport24.gr]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ