Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Ενδυνάμωση σχέσεων πολιτισμού και αθλητισμού των πόλεων Περιστερίου και Μισάτο Ιαπωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020, η πόλη Μισάτο που θα φιλοξενήσει την Ελληνική Αποστολή εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για ενδυνάμωση των δεσμών της με το Δήμο Περιστερίου, με σκοπό την συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Ως γνωστόν, ο Δήμος Περιστερίου ως Ολυμπιακή Πόλη το 2004 φιλοξένησε το άθλημα της πυγμαχίας. Στις 2 Ιουλίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Περιστερίου συνάντηση του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη με τον εκπρόσωπο – συνεργάτη της πόλης Μισάτο Ryo Arai, Καθηγητή Ιαπωνικής Ξιφασκίας.

Στην συνάντηση με τον κ. Παχατουρίδη, υπήρξε ανταλλαγή εμβλημάτων και Ολυμπιακών αναμνηστικών των δύο πόλεων, καθώς και μια χαιρετιστήρια επιστολή από το Δήμαρχο Μισάτο Masaaki Kizu, στην οποία ζητά την ενδυνάμωση των σχέσεων των δυο Δήμων στους τομείς του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτισμού Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, η Μεταφράστρια – Διερμηνέας Ιαπωνικής Γλώσσας Αναστασία Κατσαντώνη και ο Εκπρόσωπος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Γιώργος Καπνιάζης.

Ο Δήμος Μισάτο βρίσκεται περίπου 30 λεπτά από το κέντρο του Τόκυο. Από τη στιγμή που επιλέχθηκε ως πόλη που θα φιλοξενήσει την Ελλάδα, το Μισάτο κάνει πολλές προσπάθειες για τη διάδοση της ελληνικής κουλτούρας στους κατοίκους του.

Φέτος τον Νοέμβριο θα διοργανωθεί η «Ιαπωνική Εβδομάδα» για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 120 χρόνων Διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ιαπωνίας. Η πόλη του Μισάτο θα στείλει αντιπροσωπεία για την συμμετοχή στην εκδήλωση.

Η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί και την πόλη του Περιστερίου με σκοπό να καταγράψουν τις εμπειρίες και τις πολύτιμες συμβουλές του Δήμου Περιστερίου από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας το 2004 και να ανταλλάξουν απόψεις για τη διάδοση του πολιτισμού και του αθλητισμού σε Ελλάδα και Ιαπωνία.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ