Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Εαρινό τουρνουά σκακιού στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σκακιστικός Όμιλος Νέας Φιλαδέλφειας (ΣΟΝΦ) διοργανώνει το έκτο Εαρινό ανοικτό σκακιστικό τουρνουά και Εσωτερικό Πρωτάθλημα του Σ.Ο.Ν.Φ.  Το τουρνουά θα διεξαχθεί με ελβετικό σύστημα 7 γύρων, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, τον Κανονισμό της ΕΣΟ και της FIDE.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές/στριες του Σ.Ο.Ν.Φ. καθώς και σκακιστές/στριες ομόρων συλλόγων. Δεν υπάρχει παράβολο. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος μέχρι τους 36.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Τρίτη, με έναρξη την Τρίτη 8 Απριλίου, στο εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου Νέας Φιλαδέλφειας, Πλατεία Κολοκοτρώνη (Τρωάδος & Μανδηλαρά), Νέα Φιλαδέλφεια,  (μετάβαση με το λεωφορείο αριθμός Β8 και  Β9 στάση Κομπαρσίτα)
Ώρα  έναρξης  των  αγώνων  ορίζεται  η  6:00 μ.μ.
Οι αναβολές (για πολύ σοβαρούς λόγους) θα πρέπει να ολοκληρώνονται το αργότερο τρεις μέρες πριν τον επόμενο γύρο κατόπιν συμφωνίας τω δύο αντιπάλων και ενημέρωσης του διαιτητή. Αναβολές δεν επιτρέπονται στους δύο τελευταίους γύρους.
Ο Σ.Ο.Ν.Φ.   διατηρεί  το  δικαίωμα  μεταβολής  του  προγράμματος.
Σκακιστής έχει την δυνατότητα να εξαιρεθεί από έναν γύρο αφού το ζητήσει έγκαιρα από τον διαιτητή.
Σκακιστής ο οποίος δεν εμφανίζεται σε μία αγωνιστική και δώσει βαθμό χωρίς αγώνα στον αντίπαλό του, θεωρείται ότι αποσύρεται από το τουρνουά.

ΧΡΟΝΟΣ  ΣΚΕΨΗΣ
Ο χρόνος σκέψης ορίζεται 90 λεπτά για την ολοκλήρωση της παρτίδας για κάθε σκακιστή με προστιθέμενο χρόνο 30’’ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Ο σκακιστής που θα υπερβεί τον παραπάνω χρόνο σκέψης χάνει την παρτίδα.
Μηδενίζεται μετά πάροδο μιας ώρας από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης των αγώνων ο παίκτης που δεν έχει προσέλθει στην σκακιέρα του, εκτός αν ο διαιτητής πάρει διαφορετική  απόφαση.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν κατά σειρά τα κριτήρια:
α) το μεταξύ των ισόβαθμων αποτέλεσμα,
β) άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας,
γ) Αριθμός νικών

ΕΠΑΘΛΑ
θα δοθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους της τελικής κατάταξης του τουρνουά, επίσης θα δοθούν μετάλλια στους τρεις πρώτους σκακιστές του ΣΟΝΦ.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ